Stiri de ultima ora

Victor Costache: În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii. Rămân alături de Minister

Victor Costache: În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii. Rămân alături de Minister
Actualitate
Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, care şi-a dat demisia joi, susţine că în niciun caz nu a părăsit corabia în timpul furtunii şi că rămâne alături de Ministerul Sănătăţii dacă va fi nevoie de expertiza lui.

929 afişări

Victor Costache: În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii. Rămân alături de Minister

Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, că va rămâne în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului, ca medic, şi că va consilia echipa Ministerului Sănătăţii dacă va fi nevoie.

„Sunt în primul rând medic, am depus un jurământ şi niciodată nu abandonez şi nu am abandonat un proiect. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, o voi relua ca medic şi voi consilia echipa Ministerului Sănătăţii de câte ori va fi nevoie şi voi rămâne în Bucureşti cât este nevoie”, a spus Costache, într-un interviu la Digi24.

Întrebat dacă decizia demisiei îi aparţine sau a „fost împins” spre aceasta, fostul ministru a spus că sunt prea puţin importante aceste aspecte.

„Miniştrii demisionează într-un anumit fel, nu are rost să intrăm în detalii şi este prea puţin important cum a fost, este important să ne concentrăm asupra crizei Covid-19. În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii şi rămân alături de echipa Ministerului Sănătăţii dacă va fi nevoie de expertiza mea”, a mai spus Victor Costache.

El a vorbit şi despre proiectul de testare în masă a bucureştenilor.

„Proiectul de testare în masă a populaţiei din Bucureşti, vorbim despre strategia de succes a Coreei de Sud, de a testa cât mai multe persoane, care a fost integrată în strategia noastră. Cu câteva ore înainte mă întâlnisem cu profesorul Streinu Cercel şi validasem un proiect de a testa un eşantion foarte mare, reprezentativ pentru întreaga populaţie a Bucureştiului. Este foarte uşor de înţeles, e ca la un sondaj de opinie, se ia un eşantion”, a mai spus Costache.

Acesta susţine că proiectul i-a fost prezentat iniţial pe scurt şi că în momentul în care a anunţat că toată populaţia Bucureştiului va fi testată nu ştia cît de mare este eşantionul reprezentativ.

„Noi am reuşit să creştem foarte mult capacitatea de testare în România. Am pornit de un singur centru de testare în ianuarie, iar în momentul de faţă s-a ajuns la 29 de centre la nivel naţional”, a declarat Costache.

După demisia lui Victor Costache, Nelu Tătaru a fost numit în funcţia de ministru al Sănătăţii.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus