Stiri de ultima ora

Va avea Romania un premier condamnat penal? Cum a ajuns presedintele Klaus Iohannis sa fie amenintat cu suspendarea

Va avea Romania un premier condamnat penal? Cum a ajuns presedintele Klaus Iohannis sa fie amenintat cu suspendarea
Actualitate
Rezultatele oficiale partiale au confirmat datele prezentate de sondajele exit-poll dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, astfel ca publicul asteapta in momentul de fata sa vada ce miscare va face PSD-ul in privinta numelui viitorului premier.

Cel mai vehiculat nume este, bineinteles, Liviu Dragnea - cel care conduce Partidul Social Democrat.

Insa seful PSD are legata de picior o piatra care atarna destul de greu pentru cineva care alearga spre sefia Guvernului unui stat de drept.

In aprilie 2016, Dragnea fost condamnat definitiv , de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul "Referendumul".

Este vorba despre condamnarea pentru fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Presedintele Klaus Iohannis, amenintat cu suspendarea din functie

Ironia sortii face ca, acum, la final de 2016, termenul de "suspendare a presedintelui Romaniei" sa fie din nou vehiculat si tot cu Liviu Dragnea intr-unul din rolurile principale.

Liderul organizatiei Alba a Partidului Social Democrat, Ioan Dirzu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca cel mai bun candidat pentru functia de premier este liderul partidului Liviu Dragnea si ca seful statului trebuie sa respecte vointa poporului, in caz contrar nefiind exclusa o suspendare a presedintelui.

Din punctul meu de vedere, si am discutat si cu colegii mei, cel mai bun candidat (pentru functia de prim ministru - n.r.) este Liviu Dragnea. Si credem ca poate, asa cum a condus partidul in ultima perioada, sa conduca si tara foarte bine.

Social-democratul nu crede ca problemele cu justitia ale lui Dragnea ar putea constitui un impediment.

Nu cred, stim cu totii pentru ce a primit acea condamnare pentru care nici la data aceasta nu are motivarea. Credem ca a fost un dosar de alta natura , a opinat Dirzu.

Liderul PSD Alba a sustinut ca presedintele Romaniei trebuie sa nominalizeze un premier social-democrat, pe Liviu Dragnea.

Din punctul nostru de vedere, electoratul si-a spus dorinta. Presedintele trebuie sa respecte vointa poporului. Si la procentele pe care le avem si la redistribuirea de care vom beneficia, credem ca suntem indreptatiti sa solicitam foarte clar: premierul la PSD , a spus Dirzu.

Intrebat daca PSD ar sustine suspendarea lui Klaus Iohannis in cazul unui refuz, Dirzu a spus ca nu s-a discutat inca acest aspect, dar ca ar fi posibil acest lucru.

Nu s-a discutat inca, ar fi posibila o chestiune de genul respectiv pentru ca, inca odata, consider ca vointa cetateanului sau a votantului este suprema , a declarat liderul PSD Alba.

Liderii PSD incep sa faca zid in jurul lui Dragnea

Si presedintele organizatiei judetene PSD din Botosani, Doina Federovici, considera ca Liviu Dragnea este cea mai buna varianta de prim-ministru in viitorul guvern format de social-democrati.

Federovici a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca organizatia din Botosani a PSD va sustine propunerea de nominalizare a lui Dragnea pentru sefia viitorului Executiv.

Domnul presedinte Dragnea este cea mai buna propunere pentru functia de prim-ministru al Romaniei. il vom sustine pentru ca a venit in fata fiecarui membru de partid si in fata fiecarui roman cu cel mai bun program de guvernare, un program in care a prezentat masurile pe care vrem sa le luam pentru romani, un program in care a prezentat foarte clar beneficiarii, un program care a prezentat foarte clar sursele de finantare , a afirmat Federovici.

Liderul PSD din Botosani sustine ca nominalizarea lui Dragnea ca premier nu poate fi impiedicata de nimeni, atata timp cat PSD are o majoritate.

De altfel, un alt nume foarte important din PSD, Gabriela Firea, s-a pronuntat ferm pentru numirea lui Dragnea in fruntea Palatului Victoria.

Articole similare :
comments powered by Disqus