Stiri de ultima ora

USR reacționează DUR după plecarea deputatului Matei Dobrovie din partid: Trebuie să demisioneze din Parlament

USR reacționează DUR după plecarea deputatului Matei Dobrovie din partid:  Trebuie să demisioneze din Parlament
Actualitate
USR a transmis, joi, că regretă decizia deputatului Matei Dobrovie de a părăsi partidul, invocând existența unor incompatibilități doctrinare. Formațiunea politică i-a transmis acestuia să ia decizia morală de a demisiona din Parlament.

„USR regretă decizia intempestivă a colegului Matei Dobrovie de a părăsi partidul prin invocarea unor incompatibilități doctrinare. Vocile tuturor, indiferent de orientare, sunt binevenite și chiar necesare într-o grupare politică precum USR, pentru a putea contribui la modernizarea României. Sperăm ca Matei Dobrovie să își respecte promisiunile față de colegi făcute la nominalizarea lui drept candidat al USR și să ia și decizia morală a demisiei din poziția de deputat al Parlamentului României”, a transmis USR, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Uniunea susține că a respectat mereu dreptul la exprimarea membrilor săi, în ciuda acuzațiilor făcute de Dobrovie.

„În ciuda celor susținute de Matei, USR rămâne un partid format din oameni care respectă principiile care ne-au adus împreună: respectul pentru drepturile omului, onestitate, integritate și dorința de a contribui la dezvoltarea și europenizarea României. USR rămâne ca și până acum un partid deschis tuturor opțiunilor de conștiință ale membrilor săi prezenți și viitori și va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică: mai multă transparență, fără corupție!”, potrivit sursei citate.

Reprezentanții USR adaugă că deputatul Matei Dobrovie a contribuit cu multe idei în proiectele partidului.

„Matei Dobrovie a contribuit în acest an cu multe idei care s-au transformat în proiecte USR, susținute de colegii din filială și din grupul parlamentar al USR. Aceste proiecte, bazate pe valorile noastre comune, vor continua să fie promovate și dezvoltate de către noi”, completează USR.

Deputatul USR Matei Dobrovie a anunțat, joi, că demisionează din partid pentru că formațiunea este împotriva referendumului. Acesta precizează că susține revizuirea Constituției pentru redefinirea familiei și acuză USR că le interzice membrilor formațiunii să se exprime.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus