Stiri de ultima ora

USR pune tunurile pe Viorica Dăncilă: Nu o susțin pe Kovesi, dar în schimb o promovează pe Rovana Plumb

USR pune tunurile pe Viorica Dăncilă: Nu o susțin pe Kovesi, dar în schimb o promovează pe Rovana Plumb
Actualitate
Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că Laura Codruța Kovesi nu se va bucura de sprijinul oficial al Guvernului pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Năsui arată că Viorica Dăncilă preferă să o susțină pe Rovana Plumb, cea care a fost salvată în Parlament pe o anchetă de corupție.

”Guvernul României va vota împotriva numirii doamnei Kovesi la șefia parchetului european.

Va fi pentru prima dată când funcționează parchetul european, iar România, prin doamna Kovesi, ar fi avut o șansă istorică în a forma instituția.

Din păcate pentru doamna Kovesi, propriul ei stat nu o susține. Genul de oameni susținuți de doamna Dăncilă sunt mai degrabă Rovana Plumb (protejată de parlament contra corupției).

De ce nu o vrea guvernul pe doamna Kovesi la șefia unei instituții europene? Din aceleași motive pentru care a și dat-o afară de la DNA. Pentru că îi investiga pentru furturile masive și pentru că le destructura mafiile. Se tem că își va face treaba.

Dacă ar fi trebuit făcute propuneri de către statele membre, cu siguranță statul român ar fi propus o „Dăncilă”, adică o persoană complet loaială partidului, chiar dacă nu înțelege mare lucru din ce se întâmplă în jurul ei.

Cum a ajuns doamna Kovesi să aibă o șansă să conducă pentru prima dată o mare instituție europeană? A fost selectată pe primul loc de o comisiei de mari juriști europeni care au întocmit o listă scurtă cu 3 nume. Unul francez, unul german, dar cel mai surprinzător, unul român: doamna Kovesi.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie pentru România a fost complet umbrit de faptul că guvernul corupt nu a susținut-o în niciun pas al procesului. Noroc cu parlamentul european că a susținut-o. Mai țineți minte scena cu doamna Grapini care încerca să numere greșit voturile.

Să sperăm că doamna Kovesi va trece de vot de data aceasta, în ciuda statului român.”, scrie Claudiu Năsui.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus