Stiri de ultima ora

Unde să te muți ca să trăiești bine. Topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții în 2019

Unde să te muți ca să trăiești bine. Topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții în 2019
Actualitate
Damenarca a fost desemnată cea mai bună țară în care să trăiești, potrivit unei analize a calității vieții realizate de revista CEOWORLD.

Potrivit raportului, care analizează 70 de țări din întreaga lume, top cinci este completat de Elveția, Finlanda, Australia și Austria. De altfel, țări din Europa ocupă opt poziții din top 10.

România se află în prima jumătate a clasamentului, pe locul 38, cu un punctaj de 140. Spre comparație, Danemarca, țara de pe primul loc, are un punctaj de 198.

Ultimele locuri sunt ocupate de Egipt, Iran, Kazahstan si Vietnam. Analiza arată, totuși, că deși de află la coada clasamentului în ceea ce pivește calitatea vieții, în țări precum Filipine și Vietnam s-au înregistrat progrese semnificative la capitolele serviciilor medicale și siguranță personală.

Pentru raportul , CEOWORLD a intervievat peste 120.000 de persoane din 70 de țări din Asia, cele două Americi, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, atât din punctul de vedere al calității vieții, cât și din cel al ușurinței cu care se dezvoltă o afacere.

Criteriile luate în calcul au fost: prețul locuințelor, prețurile produselor de bază, puterea de cumpărare, sistemul de transporturi, nivelul de poluare, siguranță personal, servile medicale și costul general al vieții.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus