Stiri de ultima ora

Un tânăr de 19 ani, desfigurat din copilărie, ar putea să aibă iar chip. Cum poate fi ajutat

Un tânăr de 19 ani, desfigurat din copilărie, ar putea să aibă iar chip. Cum poate fi ajutat
Actualitate
Un tânăr de 19 ani, desfigurat din copilărie, ar putea să aibă iar chip. Cum poate fi ajutat

Inițiativa nobilă din partea mai multor artiști din România, care vor să strângă bani pentru o operație de reconstrucție facială a unui tânăr de 19 ani.

Până la sfârșitul lui noiembrie, oricine donează 150 de lei beneficiază apoi de un portret sau o caricatură făcute de unul dintre artiști. Vasile are 19 ani și este student la Facultatea de Medicină din București. Povestește că în urmă cu 17 ani, când se juca prin bucătărie, a tras din greșeală o oală cu apă clocotită peste el. A rămas desfigurat și în fiecare an a trecut prin 2, chiar 3 operații de reconstrucție: în total 35 de intervenții chirurgicale. Vasile Derevlean: „M-a afectat în primul rând pe plan social. Când eram mic a fost dificil să mă integrez. Mi-a fost greu să desfășor activitățile zilnice din cauza inelasticității pielii. Vara asta am intrat la medicină. Îmi doresc să ofer înapoi ajutorul pe care l-am primit eu în spitale."

Ana-Maria are 25 de ani și este cea care a pus bazele proiectului Humanity Art. Inițiativa a început pe 1 octombrie, iar până acum s-au alăturat acestei campanii aproape 20 de artiști din toată România. Normalitatea pentru Vasile costă 100.000 de euro. Acesta este prețul cerut de o clinică de specialitate din Turcia pentru a-l opera.

Programul de guvernare al cabinetului Orban. Posibile privatizări ale CFR și bani publici pentru cabinete medicale private

Stiri Sociale

Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă

Stiri Sociale

Sute de oameni au alergat în Târgu Mureș ca să strângă bani pentru copiii săraci

Stiri Sanatate

Ultimele zile în care firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit pentru o cauză nobilă
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus