Stiri - Editia din date de 18-12-2018

Arhiva stiri din data de:
18-12-2018 Stiri de ultima ora din

Un nou SCANDAL: Parlamentul a votat un vicepreședinte la ASF, care l-a făcut pe un lider PNL să spună nu ne luați pe toți de proști

Actualitate
Plenul Reunit al Parlamentului a votat, luni, numirea lui Gabriel Grădinescu, în funcția de vicepreședinte, membru executiv, în sectorul instrumentelor și investițiilor financiare al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiare (ASF).

De asemenea, plenul reunit al Parlamentului a votat și numirea lui Ioan Georghe Tara ca membru neexecutiv al aceluiași Consiliu. Au fost exprimate 199 voturi pentru și 72 împotrivă.

Gabriel Grădinescu a fost ales, pe 4 decembrie, în funcția de vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiare (ASF), responsabil cu piața de capital. Acesta a primit 28 de voturi, alte 20 de voturi au fost contra și unul dintre membrii comisiilor s-a abținut.

Pentru această funcție s-au înscris opt candidați, dar au participat la audieri șase. Audierile au loc marți, începând cu ora 10:00 și fiind urmate de vot.

Audierile a avut loc în cadrul unei ședințe comune a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, a Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputatilor şi a Comisiilor similare ale Senatului.

„Știm că domnul Grădinescu are jocurile făcute. Vă rog, nu ne luați pe toți de proști”, a spus Ioan Cupșa, deputatul PNL, la începutul audierilor.

Audierile și votul de marți s-au făcut după ce funcția de vicepreședinte al ASF, responsabil cu piața de capital, a rămas vacantă. La data de 15 noiembrie, deputatul PSD Marius Bota a demisionat din această funcție. El fusese ales în această funcție cu doar o zi înainte, odată cu ceilalți membrii ai Consiliului ASF.

La alegerile din data de 14 noiembrie, Gabriel Grădinescu, care o experiență de peste 25 de ani în domeniul bancar, a fost ales membru neexecutiv în Consiliul ASF.

Alți candidații înscriși în cursa pentru acest post și care au participat la audieri sunt: Vicențiu Constantinoiu, responsabil Piețe Reglementate în cadrul ASF, Sectorul Instrumente și Investiții Financiare – Direcția Supraveghere și Control, din cadrul Serviciului Control Entități Reglementate; Adrian Mitroi, conferențiar universitar, expert în economie comportamentală, membru în CA al Fondului de Garantare al Asiguraților și a Șantierului Naval 2 Mai Mangalia, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, precum și membru în Consiliul Științific al Institutului de Studii Financiare; Claudia Cătălina Sava, directorul Direcției Supraveghere și Control pentru piața de capital în cadrul ASF; Cătălin Mancaș, director general adjunct și membru în Consiliul de Administrație al SSIF BRK Financial Group; Ioan Gheorghe Țara, profesor universitar la Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea.

Pentru această funcție s-au mai înscris, dar nu au participat la audieri: Andrei-Liviu Stamatian, prim-vicepreședinte al CEC Bank; Mircea Oancea, fost președinte CSSPP și actual director general al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private (FGDSPP).Articole similare :
17
dec.
este oficial parlamentul a votat numirea lui gabriel gradinescu in functia de vicepresedinte al asf
Politic
Plenul Reunit al Parlamentului a votat, luni, numirea lui Gabriel Grădinescu, în funcţia de vicepreşedinte, membru executiv, în sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiare ASF ....

28
nov.
la asf mos craciun a venit deja toti cei peste 500 de angajati au ncasat prima anuala care este la nivelul unui salariu
Economic
, pentru a conduce ASF în următorii 5 ani. Noua conducere este 1. Leonardo Badea președinte , Doina Elena Dascălu prim vicepreședinte , Marius Bota vicepreședinte piața de capital, care între timp și a...

04
dec.
bataie pentru functia de vicepresedinte al asf dupa demisia unui deputat psd cine sunt candidatii inscrisi in cursa
Economic
Pentru funcția de vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiare ASF , responsabil cu piața de capital, opt candidaturi au fost depuse, iar audierile au loc marți, la ora 10 00, la Camera...

21
nov.
Economic
​Membrii Consiliului ASF au luat act astăzi de demisia deputatului PSD Marius Bota din funcția de vicepreședinte al ASF, responsabil pentru piața de capital, au declarat pentru HotNews mai multe...

03
dec.
lupta pentru conducerea asf continua opt candidati audiati mine n parlament pentru un post ramas vacant
Economic
​Opt candidați vor fi audiați marți, 4 decembrie, în Parlament pentru preluarea funcției de vicepreședinte ASF, responsabil de piața de capital. Acest post a rămas vacant, în condițiile în care...

comments powered by Disqus
Foto:Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte