Stiri de ultima ora

Un nou protest al transportatorilor în Piața Victoriei. Care sunt restricțiile de trafic

Un nou protest al transportatorilor în Piața Victoriei. Care sunt restricțiile de trafic
Actualitate
Transportatorii anunță un nou protest pentru miercuri dimineață, în Piața Victoriei, programat să înceapă la ora 8.30. Brigada Rutieră a Capitalei va impune restricţii de trafic în zonă până la ora 15.00.

Protestul este organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), care reclamă că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Transportatorii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri, informează News.ro. ”După alte două săptămâni, mult aşteptatele Ordonanţe de urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federaţia Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri. Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar”, au transmis transportatorii.

FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piaţa de transport pasageri, respectiv eliminarea sintagmei ”în mod repetat” din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane şi prelungirea programelor interjudetean şi judeţene de transport pasageri.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus