Stiri de ultima ora

Un nou mandat European de arestare, emis pe numele lui Puigdemont

Un nou mandat European de arestare, emis pe numele lui Puigdemont
Actualitate
Belgia a primit de la Curtea Supremă a Spaniei un al treilea mandat de arestare european pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Bruxelles.

După ce au organizat la 1 octombrie 2017 un referendum de independenţă interzis de justiţia spaniolă, separatiştii au proclamat la 27 octombrie acelaşi an o republică independentă catalană, declanşând cea mai gravă criză constituţională din Spania de la sfârşitul dictaturii franchiste.

Principalul actor al tentativei de secesiune a Cataloniei în octombrie 2017, Carles Puigdemont a părăsit Spania pentru a scăpa de urmărirea judiciară, actualmente trăind în exil în Belgia. Curtea Supremă a Spaniei a pronunţat luni condamnări între nouă şi 13 ani de închisoare în dosarul rebeliunii din Catalonia din 2017. Nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, în legătură cu referendumul din Catalonia, interzis de guvernul de la Madrid. Cea mai grea pedeapsă (13 ani de detenţie) a primit-o fostul vicelider al guvernului Cataloniei, Oriol Junqueras. Toţi inculpaţii au fost achitaţi pentru cea mai gravă acuzaţie, cea de rebeliune. CITEȘTE ȘI: Soţia româncă a lui Puigdemont, lăsată singură cu 2 copii de soţul fugar Carles Puigdemont este căsătorit cu o româncă, Marcela Topor, iar cei doi au împreună doi copii. În momentul în care Puigdemont a fugit la Bruxelles, aceasta a rămas în Catalonia împreună cu copiii. O sursă apropiată familiei a declarat în 2018 că ”ea se află într-o perioadă foarte dificilă. Nu ştie dacă îşi va mai vedea soţul vreodată”.

Brutalitate extremă în casa unui cuplu din Franța stabilit în Bacău. Mărturiile vecinilor
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus