Stiri de ultima ora

Un deputat PNL cere punerea în aplicare a referendumului eșuat din 2018

Un deputat PNL cere punerea în aplicare a referendumului eșuat din 2018
Actualitate
În contextul discuțiilor de la Cotroceni pe marginea punerii în aplicare a referendumului pentru justiție din 26 mai, Daniel Gheorghe, deputat PNL de Ilfov, a cerut să fie luat în vedere și referendumul pentru redefinirea familiei, deși acesta din cauză că nu a fost atins pragul necesar pentru validare.

Liberalul a susținut că „altfel nu vom vedea decât cum, noi toți, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să perverteasca sensul luptei împotriva corupției într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcatuiesc coloana vertebrala în societatea românească”.

„Nu uitați un lucru simplu: justiția se întemeiază pe morală, nu pe ura și pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la baza tot etica iudeo-crestina și cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la "comitetul salvării publice" ori de la "komisarii poporului"!”, mai spune el.

Deputatul PNL a ignorat însă un aspect esențial: referendumul din 2018 pentru redefinirea familiei a fost invalidat de Curtea Constituțională a României.

Mai mult, el i-a răspuns unui bărbat care i-a semnalat acest lucru: „Nu a picat nimic. A fost invalidat pe procedură. O procedură contrazisă și de comisia de la Veneția care consideră cvorumul o piedica în calea exprimării democratice. A avut voturi pentru de la aproape 95%!”

La  acest scrutin, din 6-7 octombrie  au votat 21,10% dintre români, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare. Astfel, s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători.

Voturi valabil exprimate la răspunsul  DA au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul NU - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.

Pentru a putea fi validat referendumul pentru redefinirea familiei era nevoie de o prezență de cel puțin 30%.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus