Stiri de ultima ora

Traian Băsescu îl dă în vileag pe Augustin Lazăr: A făcut o operațiune de PR eșuată

Traian Băsescu îl dă în vileag pe Augustin Lazăr:  A făcut o operațiune de PR eșuată
Actualitate
Traian Băsescu a declarat, referitor la anunțul lui Augustin Lazăr potrivit căruia procurorii Secției militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției, că acțiunea a fost una de PR, crezând că „va da peste cap pe toată lumea”, însă rezultatul este lipsit de credibilitate.

„Părerea mea e că domnul Lazăr a făcut o operațiune de PR crezând că va da peste cap pe toată lumea, însă e lipsit de credibilitate rezultatul. Domnul Lazăr vine cu trei vinovați, Voican Voiculescu, Iliescu și comandatul Aviaței Militare. Mi-e greu să înțeleg ce a avut cu comandantul Aviației Militare. Probabil o legătură cu plecarea lui Ceaușescu. E clar că a fost un anunț pripit, o acțiune de PR eșuată. Mi-e foarte greu să am o explicație de ce s-a anunțat înaintarea în instanță, dar continuă ancheta. E o operațiune de PR pe care dl Lazăr nu avea dreptul să o facă. A crezut că întoarce opinia publică. Nu cred că românii stau cu sufletul la gură, în momentul de față, legat de dosarul Revoluției. Nu văd de ce s-a făcut gratuit această operațiune de PR”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seară, la România TV.

Acesta a adăugat că speră ca soluția în dosarul Revoluției să fie una corectă, precizând că Parchetul are obligația să facă o informare publică cu privire la dosarele în care s-a pronunțat instanța, care numără peste 2.000 de cauze.

„Așteaptă istoria în primul rând. Eu sper să fie (corectă soluția-n.r.). Trebuie puse cap la cap toate soluțiile, pentru că sunt cel puțin 2.000 de dosare a căror anchetă s-a terminat. Numai eu știu cinci, șase generali care au fost condamnați. Ele trebuie puse la un loc pentru a avea imaginea completă și pentru justiție și pentru istorie. De aceea obligația Parchetului, dincolo de a finaliza dosarul, să facă o informare publică legat de dosarele în care s-au pronunțat în instanță. Sunt peste 2.000 de dosare care s-au judecat”, a conchis fostul președinte al României”, a conchis Băsescu.

Augustin Lazăr a anunțat, pe 8 aprilie, că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu , Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpați pentru infracţiuni contra umanităţii. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume și a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

În dosarul Revoluției din decembrie 1989, procurorii militari i-au trimis în judecată doar pe fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și generalul Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus