Stiri de ultima ora

Traian Băsescu despre decizia Curții de Apel București: ”M-a surprins. Am un gust amar, mai ales ca eu am condamnat comunismul”

Traian Băsescu despre decizia Curții de Apel București: ”M-a surprins. Am un gust amar, mai ales ca eu am condamnat comunismul”
Actualitate
Traian Băsescu a anunțat, la Europa FM, că va face recurs la Înalta Curte, după ce magistrații Curții de Apel București au decis că a fost colaborator al Securității.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a adus dovezi în instanță că Traian Băsescu a semnat mai multe note informative, două dintre ele cu numele Petrov.

Traian Băsescu  a spus la Europa FM că decizia Curții de Apel l-a surprins și i-a lăsat un gust amar.

”Recunosc că m-a surprins, dar voi uza de dreptul de a face recurs la Înalta Curte și o voi face după ce apare decizia cu motivarea”, a spus fostul președinte.

Întrebat cum va reacționa dacă și Înalta Curte va lua aceeași decizie, fostul președinte a răspuns: „Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război! Dar am un gust amar așa, pentru decizia asta, mai ales că nu-i vorba de o legătură cu Securitate, ci cu Contrainformațiile militare, despre care la 21 de ani, habar n-aveam că sunt parte a Securității. Gustul amar vine și din faptul că eu am condamnat comunismul, fiind un regim ilegitim și criminal, eu am dat dispoziție de transfer a arhivei Securității către CNSAS, eu am dat dispoziție de deschidere a arhivelor Comitetului Central, iar acum îmi primesc răsplata istorică.”

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității susține că Traian Băsescu ar fi fost recrutat de Securitate pe vremea când era student la Instiutul de Marină și ar fi menținut legătura cu Securitatea, până aproape de căderea regimului comunist.

În fața judecătorilor de Curtea de Apel București, fostul președinte a spus că n-a știut niciodată că i s-a dat un nume conspirativ, dar a recunoscut că a semnat două note cu pseudonimul Petrov, note care i-ar fi fost date de un colonel și tot acesta i-ar fi spus să semneze cu numele Petrov.

Ascultați mai jos interviul integral acordat EUROPA FM:https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/09/Interviu-Traian-Basescu.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău. 

În curs de actualizare

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus