Stiri de ultima ora

Toate sentinţele date pe dosarele DNA ar putea fi desfiinţate: CCR, sesizată privind lipsa completurilor de judecată specializate pe corupţie (VIDEO)

Toate sentinţele date pe dosarele DNA ar putea fi desfiinţate: CCR, sesizată privind lipsa completurilor de judecată specializate pe corupţie (VIDEO)
Actualitate
Florin Iordache, din postura de înlocuitor a lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor, a sesizat Curtea Constituțională în legătură cum completul specializat în corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Președintele Camerei Deputaților a invocat un conflict juridic de natură constituțională între ÎCCJ și Parlamentul României și cere judecătorii CCR să verifice constituționalitatea legii 78/2000 care prevede înființarea și organizarea DNA . 

Această decizie vine în condițiile în care la ÎCCJ nu există completuri specializate pe corupție, lucru care, conform sesizării, nu ar fi constituțional. 

De atfel, avocații lui Liviu Dragnea au depus la ultimul termen din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman ca procesul să se reia de la zero deoarece sentința din prima instanță nu a fost dat de un complet specializat pe cazuri de corupție. Acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, decizie atacată cu apel.

Dacă CCR va admite această sesizare, sistemul judiciar ar putea intra într-un blocaj total deoarece ar putea duce la desființarea tuturor deciziilor date pe dosarele DNA .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus