Stiri de ultima ora

Tineri din 25 de țări vor vizita România în cadrul proiectului "Discover Romania Beyond Dracula"

Tineri din 25 de țări vor vizita România în cadrul proiectului Discover Romania Beyond Dracula
Actualitate
Cei 60 de tineri provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se va desfășura concomitent în trei zone de implementare: Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timișoara; Zona 2: București, Constanța, Galați, Iași, Pitești și Zona 3: Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș.

"Discover Romania Beyond Dracula", proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, își propune îmbunătățirea imaginii României la nivel internațional și național în rândul populației tinere prin promovarea culturii și patrimoniului național, dar și prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor.

În perioada 24 iulie — 17 august, tinerii internaționali vor participa la vizite de studiu în orașele filiale AIESEC (Arad, Craiova, Oradea, Timișoara, București, Constantă, Galați, Iași, Pitești, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu și Târgu Mureș), în mediul rural din împrejurimile acestora, cât și în zonele turistice cunoscute.

În perioada 24-31 august vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea șansa de a-și împărtăși experiențele trăite în țara noastră și se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute, dar și cu o nouă imagine, una pozitivă, consolidată pe termen lung despre țara noastră. Opinia pe care și-o vor crea despre România va fi exprimată printr-o comunicare interpersonală prietenilor, colegilor și familiilor iar brandul nostru de țară va fi promovat în rândul grupurilor sociale ale voluntarilor străini participanți la proiect, arată sursa citată.

AIESEC este cea mai mare organizație de studenți din lume, non-profit, apolitică. Este prezentă în 130 de țări și teritorii, ceea ce îi conferă un statut privilegiat și posibilități unice de creare de legături între națiuni, culturi, oameni. AIESEC a luat naștere în București, în anul 1990, fiind prima organizație non-guvernamentală din România, iar la ora actuală este prezentă în 14 centre universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

Articole similare :
comments powered by Disqus