Stiri de ultima ora

THAAD, cel mai avansat sistem de apărare antirachetă, va fi desfășurat la Deveselu

THAAD, cel mai avansat sistem de apărare antirachetă, va fi desfășurat la Deveselu
Actualitate
Sistemul anti-rachetă Aegis Ashore din bază militară de la Deveselu va fi actualizat la vară cu un sistem de apărare anti-racheta Terminal High Altitude Air Defence (THAAD) care aparţine Statelor Unite.

Sistemul anti-rachetă Aegis Ashore instalat în cadrul Bazei Militare 99 Deveselu va parcurge un proces de actualizare, planificat anterior, în conformitate cu deciziile adoptate la nivel NATO şi cu acordul bilateral încheiat între România şi SUA. "Lucrările care vor fi efectuate la elementele Aegis Ashore amplasate la Deveselu fac parte din actualizarea planificată a sistemelor Aegis ale SUA. Acest proces de actualizare nu va introduce în niciun fel elemente de natură ofensivă sistemului şi nu va schimba caracterul strict defensiv al acestuia", a anunțaț Ministerul Apărării Naţionale. Lucrările de actualizare au fost prevăzute încă din septembrie 2009, când a fost anunţat calendarul de implementare a sistemului SUA de apărare antirachetă în Europa într-o abordare nouă, adaptivă, în etape (EPAA/ European Phased, Adaptive Approach to Ballistic Missile Defense).

Ce este THAAD

"În perioada planificată pentru executarea lucrărilor la Deveselu, care va dura câteva săptămâni, NATO va asigura o capacitate alternativă de apărare împotriva rachetelor balistice, prin desfăşurarea în ţara noastră a unui sistem de apărare anti-rachetă Terminal High Altitude Air Defence (THAAD), aparţinând Statelor Unite ale Americii", se arată în comunicat.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus