Stiri de ultima ora

Teodorovici i-o trage lui Dancila!

Teodorovici i-o trage lui Dancila!
Actualitate
Gata, ministrului Finantelor i s-a bagat in cap ca va fi urmatorul premier al Romaniei! Astfel ca, pe langa faptul ca nu s-a mai obosit sa bata tara alaturi de Liviu Dragnea, chipurile pentru a nu se alege cu ”capitalul de imagine” afectat de aceasta alaturare, Eugen Teodorovici a preferat in schimb ca in ultima vreme sa o flancheze pe Viorica Dancila. ”Presingul” la premier fiind cel putin unul surprinzator, mai ales ca ”Discoteca” nu este in niciun caz recunoscut la varful partidului ca unul dintre admiratorii sau apropiatii sefului Guvernului.

Astfel ca explicatia pentru afisarea ostentativa alaturi de premier prin toate coclaurile patriei este cu totul alta. Si anume ca  Teodorovici vrea astfel sa-si legendeze imaginea de ”macho” al Guvernului pe care si-o promoveaza intens prin intermediul camarazilor de la varful partidului si nu numai. Pentru ca, mai nou, Teodorovici este sigur ca s-a racordat si el la ”partea buna” a serviciilor, asa ca de la o vreme a si inceput sa le faca diverse favoruri ”baietilor destepti” din sistem. Astfel ca in timp ce pe unii ii macina grija mai mult decat este cazul ca Dancila ar fi fost preluata de servicii, asistam de fapt la o operatiune ”copy –paste” dupa scenariul folosit in cazurile lui Sorin Grindeanu si Mihai Tudose. Atunci cand celor doi li se inoculase obsesia ca pot impaca si ”varza” partidului, dar si ”capra” Cotrocenilor, fiecare din cei doi fosti premieri crezand la un moment dat ca el este ”premierul meu”.

Face pe macho!

Cariera de demnitar a lui Eugen Teodorovici s-a bazat in buna parte si pe imaginea de politician ”macho” a acestuia, una ce-i drept solitara in clasa politica de la noi. Iar acum, dupa ce a rezistat ”cantecului de sirena” al formatiunii lui Victor Ponta, Teodorovici este sigur ca poate prinde ”trenul vietii” si sa-si indeplineasca visul marturisit chiar apropiatilor sai de a ajunge premierul Romaniei.

Astfel  ca iesirile publice neobisnuit de dure din ultima vreme ale lui Teodorovici nu ar avea de-a face nici cu strategia Ministerului Finantelor, nici cu cea de campanie a Partidului Social Democrat, ci mai degraba cu ambitia pe persoana fizica a celui pe care Traian Basescu il alinta inca ”Discoteca” de a demonstra ca el este singura voce ”autorizata” cu care se poate discuta ”barbateste” cele mai delicate probleme ale guvernarii. Astfel ca s-a lipit de fapt ca marca de scrisoare de premier tocmai pentru a transmite mesajul subliminal ca el ar fi ”barbatul puternic” din spatele spectaculoasei reveniri a prestatiei Vioricai Dancila.

Contraatac la Finante

Insa entuziasmul de ultima ora al ministrului Finantelor pare sa se datoreze in primul rand sprijinului promis de acei ”baieti destepti” ai sistemului care pur si simplu par sa aiba capacitatea hipnotica de a le lua mintile anumitor politicieni, ca doar nu i-o ”cipa” la propriu atunci cand ii activeaza!

De asemenea, iminenta executie a lui Darius Valcov a reprezentat o adevarata gura de oxigen pentru Teodorovici, cel care, desi ditamai ministru al Finantelor nu prea misca in ”frontul” ANAF in fata influentului consilier guvernamental. Insa cum pozitia de ”eminenta cenusie” a guvernarii a lui Valcov se zdruncina tot mai mult dupa ce Sevil Shhaideh a preluat fraiele Palatului Victoria, Teodorovici nu doar ca nu a mai predat functiile solicitate de ”creierul” PSD, dar chiar a trecut la un puternic contraatac. Fortand astfel impunerea controlului asupra unor zone importante de activitate ale Fiscului. La fel cum si itele executiei ”nemuritorului” bancher Radu Ghetea  duc tot la un ministru al Finantelor tot mai decis sa joace cum i se canta, doar pentru a ramane in cartile preluarii functiei de premier. Asta in varianta de lucru  a scenariului tot mai vehiculat al unei ”izolari” a lui Liviu Dragnea la sediul partidului si a unei ”rupturi” de Palatul Victoria, ceea ce ar face si mai subreda pozitia Vioricai Dancila. Numai ca, in ciuda entuziasmului aratat in ultima vreme de catre Teodorovici este foarte posibil ca acesta sa fi ”furat startul” cam devreme pentru a si rezista pana la finalul cursei.

Mai ales ca aceasta  se anunta una extrem de lunga, pentru ca nici Viorica Dancila nu mai este chiar singura ”pe strada” politicii si a sistemului… Iar Liviu Dragnea s-ar putea sa iasa intarit din viitoarele decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ceea ce l-ar putea determina pe acesta sa nu mai aiba nevoie de ”premieri surogat”… Mai ales dupa ce a patimit cu Sorin Grindeanu si Mihai Tudose, cei care fusesera la randul sau racordati la o anume parte a sistemului. Astfel ca poate altfel atat de ambitiosul Eugen Orlando Teodorovici ar face bine sa se gandeasca de doua ori inainte de a da din mana ”vrabia” Finantelor pentru ”cioara” de pe ”gardul” functiei de premier…
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus