Stiri de ultima ora

SURSE - Plahotniuc s-ar pregăti să predea puterea în Republica Moldova. Posibil anunț iminent la Chișinău

SURSE - Plahotniuc s-ar pregăti să predea puterea în Republica Moldova. Posibil anunț iminent la Chișinău
Actualitate
Situația din Republica Moldova ar putea suferi o răstunare spectaculoasă de situație. Conform unor surse apropiate guvernului interimar condus de Pavel Filip și de conducerea Partidului Democrat condus de magnatul Vladimir Plahotniuc în această seară am putea avea un anunț cu privire la predarea pe cale pașnică a puterii. Sunt însă destul duri din conducerea PDM care susțin că Guvernul Filip trebuie să reziste și să se meargă așa cum a decis Curtea Constituțională spre alegeri anticipate.

UPDATE: În următoarele ore, Partidul Democrat din Moldova va anunța despre deblocarea instituțiilor de stat, scrie publicația rusă  Kommersant , făcând trimitere la surse anonime din cadrul formațiunii. Potrivit acestor informații în negocieri s-ar fi implicat și ambasadorul SUA la Chisinau.

Circula deja informații neconfirmate privind demisia ministrului de Interne, Alexandru Jizdan.

Această informație vine chiar în timp ce liderii Partidului Democrat din Moldova, patronat de Plahotniuc, se află în ședința Consiliului Național și au anunțat deja că o decizie importantă va fi anunțată public la ora 17.30

La Chișinău se află deja o trimisul special al președintelui României, consilierul prezidențial Bogdan Aurescu . Contacte importante sunt și în SUA, dar și cancelariile vest europene.

Tot pe surse, se vehiculează zvonul că în urma acestei ședințe, Plahotniuc va preda pașnic puterea și va asigura o tranziție normală în Republica Moldova și ar evita posibilele violențe pentru duminică - atunci când majoritatea parlamentară ACUM-PSRM e de așteptat să aducă mulți oameni în stradă și să forțeze astfel ocuparea sediului Guvernului Moldovei și a principalelor instituții de stat.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus