Stiri de ultima ora

SURSE - Fidelii lui Liviu Dragnea își caută o ieșire de siguranță: teren pârjolit, în jurul liderului PSD

SURSE - Fidelii lui Liviu Dragnea își caută o ieșire de siguranță: teren pârjolit, în jurul liderului PSD
Actualitate
Liderul PSD, Liviu Dragnea, se vede pus în fața unei situații dificile, pentru că mai mulți dintre locotenenții săi își cer tainul, odată cu formarea listelor pentru alegerile europarlamentare. Negocierile sunt în toi, dar în PSD se prefigurează o schimbare majoră a conducerii, dacă oamenii apropiați de Liviu Dragnea vor pleca la Bruxelles.

Conform surselor noastre, printre primii oameni care și-a cerut un loc eligibil pe lista de europarlamentare este ministrul de Interne, Carmen Dan. În mod special după 10 august, Carmen Dan și-ar dori o ieșire din bătaia puștii, iar un loc de europarlamentar ar reprezenta o retragere mai mult decât onorabilă.

O mare surpriză ar putea veni din partea premierului Viorica Dăncilă, cea care și-ar dori să se întoarcă la Bruxelles. Cu mandatul de premier în CV, Dăncilă ar forța nominalizarea pentru postul de comisar european care va reveni României, iar cu susținerea PSD l-ar putea obține.

Tot din Guvern ar putea pleca Rovana Plumb sau Victor Negrescu, cei care și-ar dori o revenire la Bruxelles, după mandate incomplete de europarlamentari.

Conform surselor nostre, Olguța Vasilescu și Claudiu Manda își cer tainul, iar acesta ar fi reprezentat de un loc eligibil pentru Claudiu Manda sau pentru un om fidel din organizația județeană a PSD Dolj.

Pe lângă VIP-uri, Liviu Dragnea negociază și cu oameni din eșalonul doi al partidului pentru un loc pe listă la europarlamentare. Doritori sunt mulți, mai ales că PSD are șanse foarte mari să trimită peste 15 europarlamentari la Bruxelles.

În ciuda scăderii în sondaje a partidului, PSD va fi avantajat de tradiționala prezență scăzută de la europarlamentare, iar calculele în partid pentru lista de eligibili se fac la un scor în jurul valorii de 40%.

Articole similare :
comments powered by Disqus