Stiri de ultima ora

Supărați pe HBO, rușii anunță că fac și ei serial despre Cernobîl și dau vina pe americani

Supărați pe HBO, rușii anunță că fac și ei serial despre Cernobîl și dau vina pe americani
Actualitate
Supărați pe HBO, rușii anunță că fac și ei serial despre Cernobîl și dau vina pe americani

Supărată de versiunea Cernobîl prezentată de HBO în miniseria care a devenit un fenomen, televiziunea de stat rusă anunță că face și ea un serial despre tragedia din 1986, în care va da vina pe americani, relatează BBC.

Serialul anunțat de NTV, canal deținut de Gazprom-Media, va devia de la versiunea prezentată de miniseria Cernobîl, creată de Craig Mazin și produsă de HBO și Sky Atlantic, susținând că CIA a fost implicată în cel mai grav accident nuclear din istorie.  

Un regizor rus vrea să dea vina pe CIA pentru dezastrul de la Cernobîl  

Cernobîl care spune povestea din spatele tragediei petrecute acum 33 de ani i-a captivat pe cinefili, a lansat dezbateri în social media și a ajuns pe primul loc în topul celor mai apreciate seriale din istorie pe siteul de profil IMDb, cu o notă record de 9.7, devenind un fenomen. Spre deosebire de televiziunile apropiate Kremlinului, cinefilii ruși s-au îndrăgostit de miniseria HBO. Pe versiunea rusească de Imdb, Kinopoisk, miniseria are o notă de 9,1 de la publicul rus.

Regizorul rus, Aleksey Muradov, vrea să prezinte o altă variantă: ”Există o teorie care susține că americanii s-au infiltrat în Centrala Nucleară de la Cernobîl. Mulți istorici nu exclud posibilitatea ca în ziua exploziei la centrală să fi lucrat un agent de informații inamic.” a spus el pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda.  

Ministrul rus al Culturii a lăudat miniseria Cernobîl, produsă de HBO  

Ministerul rus al Culturii ar fi alocat deja 463.000 de dolari pentru acest film. Cu toate acestea, Ministrul rus al Culturii a fost plăcut impresionat de miniseria HBO. ”Cernobîl a fost filmat cu măiestrie și cu mare respect pentru oamenii de rând”, a spus Vladimir Medinsky, citat de rbc.ru. Ziarul Izvestia a numit miniseria ca fiind mai realistă pentru acea perioadă a URSS în comparație cu ce prezintă filmele rusești. Totodată a admirat faptul că miniseria a scos în evidență eroismul oamenilor obișnuiți după accident. Un alt jurnalist rus a criticat showul ca fiind o încercare de a submina agenția nucleară rusă. Alte voci, mai mult sau mai puțin apropiate Kremlinului, au numit miniseria propagandă americană ce înnegrește imaginea URSS și exagerează brutalitatea reacției sovietice la dezastru.  

Cinefilii ruși s-au îndrăgostit de miniseria Cernobîl. Gorbaciov a promis că se uită   
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus