Stiri de ultima ora

SUA se dotează cu cea mai puternică armă defensivă din lume: Au bătut palma cu Israelul pentru Iron Dome

SUA se dotează cu cea mai puternică armă defensivă din lume: Au bătut palma cu Israelul pentru Iron Dome
Actualitate
Iron Dome este prezentat ca un sistem defensiv care poate apăra oraşe întregi de atacurile cu rachete de tip Katiuşa, cu rază de acţiune între 5 şi 70 de km şi de bombardamentele cu mortiere. Sistemul foloseşte rachete interceptoare mici, care doboară proiectilele. Eficienţa dovedită în zona frontierei israeliene cu fâşia Gaza este de 90%.

"Iron Dome va fi evaluat şi testat ca sistem deja disponibil pentru protecţia militarilor americani împotriva unei game largi de ameninţări cu tiruri indirecte şi aeriene", arată un comunicat al armatei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat acordul ca pe "o mare realizare pentru Israel". "Este o nouă manifestare a aprofundării alianţei noastre solide cu Statele Unite şi o expresie a statutului tot mai înalt al Israelului în lume", a spus el.

Sistemele Iron Dome sunt produse de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems, care a confirmat contractul fără a da detalii. Unele componente sunt produse de firme americane, cum ar fi Raytheon.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus