Stiri de ultima ora

Sondaj PNL: Klaus Iohannis are probleme în a convinge votanţii candidaţilor care nu au intrat în turul II (surse)

Sondaj PNL: Klaus Iohannis are probleme în a convinge votanţii candidaţilor care nu au intrat în turul II (surse)
Actualitate
Se anunţă un tur II al alegerilor prezidenţiale cu o prezenţă foarte scăzută la urne, potrivit unui sondaj comandat de PNL, precizează surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO. Deşi Klaus Iohannis conduce detaşat în opţiunile alegătorilor, potrivit surselor PNL, preşedintele are probleme în a convinge votanţii care au optat pentru candidaţii care nu au intrat în turul II.

Sondajul comandat de PNL ar arăta o prezenţă de 46-47%, cel mult 48%, precizează sursele liberale. Demobilizarea masivă ar fi mai ales în rândul electoratului USR-PLUS. Din cele 14 procente obţinute în ţară, mai puţin de jumătate ar ajunge la urne în turul II. O demobilizare asemănătoare se înregistrează şi în rândul electoralului PMP, dar şi în Diaspora.

Potrivit surselor din PNL, un procent nesperat de mare dintre alegătorii lui Mircea Diaconu ar urma să se îndrepte spre Klaus Iohannis. Pe de altă parte, surse din PSD susţin că Viorica Dăncilă va obţine aproape toatele voturile lui Diaconu din primul tur. Klaus Iohannis ar fi preferat şi de alegătorii care în primul tur au votat pentru ceilalţi candidaţi, ar mai arăta sondajul comandat de PNL.

Scopul PNL este un scor apropiat de 70%, cu un PSD care să rămână sub 40%. În condiţiile unei prezenţe scăzute la vot, acest lucru este însă mai puţin probabil.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus