Stiri de ultima ora

SOC! Sefii MAI, fara concurs!

SOC! Sefii MAI, fara concurs!
Actualitate
Pe 5 martie dezvaluiam dosarul de coruptie de la varful MAI, in care suspiciunile celor de la Directia Generala Anticoruptie se indreapta spre ”stapanii casutelor” care ar fi implicati in ”blatuirea” a diverse concursuri, inclusiv cele organizate pentru desemnarea atasatilor in diverse capitale occidentale. Iar ”lista neagra” a anchetatorilor  era deschisa de catre chiar secretarul general adjunct al ministerului, chestorul Valentin Melnic. Cel care, dupa cum avertizam doar cateva zile mai tarziu, pe 10 martie, i-ar fi asigurat un ”culoar” favorabil si chestorului Mirel Toanca, actualul imputernicit la conducerea Directiei Generale de Pasapoarte urmand a participa de unul singur la un concurs cu o singura varianta de subiect! Apoi am sesizat si ”ambitia” sotiei secretarului general adjunct al MAI, comisarul sef Emilia Melnic de a se inscrie, tot de una singura, la un concurs pentru ocuparea unui post de director general administrativ. Asta in ciuda dosarului penal deschis pe numele sau la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1cu privire la incredintarea directa a unui contract catre firma la care presta servicii didactice remunerate, in paralel cu activitatea de sefa la achizitii!

Dar iata ca de teama ca nu cumva concursul sau sa fie mai urmarit decat derby-ul Real Madrid – Barcelona, chestorul Mirel Toanca a recurs la un gest fara precedent si nu s-a mai prezentat la concurs, dandu-se ”lovit”  prin provincie, desi era singurul inscris si nu avea decat o singura varianta de raspuns! Iar dupa doar o zi, Emilia Melnic lua doar 5,27 la concursul unde a participat tot singura, dovada ca, iata, nu este insa totul pierdut in Ministerul de Interne! Iata insa ca, desi constient ca DGA-ul este deja cu un picior in apartamentul sau – cel de trei camere atribuit ilegal, nu cel de patru camere pe care i l-a retras Ionut Peligrad, seful Directiei Generale de Logistica! – chestorul Melnic risca imens, jucand totul pe cartea multumirii cu orice pret a celor care il sustin. Astfel ca in aceste zile se lucreaza intens la definitivarea metodologiei prin care vor fi modificate prevederile Ordinului 140 din 2016, pentru ca de acum inainte, cei aflati temporar pe functii de conducere sau imputerniciti sa nu mai fie obligati sa dea concurs pentru ”definitivare”!!! Fiind suficienta doar prezentarea unui banal ”proiect managerial”!!!

O metoda prin care Carmen Dan forteaza ”stabilizarea” oamenilor de incredere pe care i-a imputernicit la sefia structurilor, cu toate ca recurgerea la un astfel de ”smen” grosolan cu functiile de conducere nu are cum sa nu intre sub stricta monitorizare a altor structuri…

Toanca a fugit, Melnic ”eject” cu 5,27 !!!

Proaspat chestor si aflat la a doua imputernicire in fruntea Directiei Generale de Pasapoarte, Mirel Toanca aproape ca deschisese sampania dupa ce postul ii fusese ”securizat” prin organizarea unui concurs la care nu doar ca participa singur, dar avea si o singura varianta de subiect la care trebuia sa raspunda! Numai ca dezvaluirea noastra a agitat atat de tare  apele, incat cei doi chestori, Melnic si Toanca au decis ca acesta din urma nici macar sa nu se mai prezinte la concurs! Astfel ca, fara nicio justificare oficiala sau stare de urgenta, chestorul Toanca pur si simplu a dat bir cu fugitii in ziua in care trebuia sa dea concursul!

Dar si mai buna dovada ca ”tronul” de ”rege al concursurilor” ocupat in ultimii ani de chestorul Melnic, cel venit la ”butoanele” secretariatului general la presiunile lui Paul Stanescu, protectorul sau care il va trage in PRO Romania pontista este consursul la care a participat chiar Emilia Melnic. Pentru ca, a doua zi dupa ce Toanca a dat bir cu fugitii, comisarul sef Emilia Melnic a luat doar nota 5,27 la concursul la care a participat tot de una singura pentru ocuparea postului de director general administrativ din Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”. 5,27! Parca pentru a pricepe si altii care inca risca nebuneste prin apelarea la ”stapinii casutelor” ca, totusi, chestorul Valentin Nelnic nu este chiar ”Dumnezeul Internelor”!

Modifica Ordinul 140/2016

Asta chiar daca acesta tocmai ce este pe cale sa-i faca un ultim serviciu ”Blondei de la Interne”, prin modificarea Ordinului 140/2016, fiind deja aproape finalizata formula prin care protejatii lui Carmen Dan si a ”fratiei” care a preluat controlul MAI vor scapa de ”calvarul” concursurilor.

Pentru ca inclusiv cei care nu s-au prezentat la concursuri sau au picat, daca momentan ocupa o functie de conducere vor putea fi ”impamanteniti” pe aceasta fara concurs si doar prin prezentarea unei ”ciorne” de plan managerial! Asta in timp ce ”prostimea” fara relatii in minister va invata in continuare zi si noapte pentru a participa , si cateva zeci pe un loc, la putinele concursuri pentru functiile refuzate de smecherasii de la conducere.

Dosarele raman!

Numai ca modificarea Ordinului 140/2016 nu va inchide automat dosarele deja existente penrtu ”trantirea” unor astfel de concursuri. Ba chiar va ingrosa serios numarul acestora, astfel ca ”fratia concursurilor” din MAI s-ar putea sparge mai repede decat se asteapta si ”Doi s’ un sfert”-ul care nu a ”mirosit” pana acum nicio problema. Asta in ciuda faptului ca ministerul se afla in pragul unei adevarate revolte de nemultumire fata de concursurile cu castigatori dinainte stiuti. Dar oricum DGPI are din nou propriile probleme, mai ales ca dupa dezvaluirea ”deportarii” chestorului Mihai Cristian Marculescu peste Ocean, la Ambasada Romaniei de la Washington, Rares Vaduva s-a pricopsit pe cap cu un nou candidat la sefia ”Doi s’ un sfert”, rezervistul Silviu Dumitrache.
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus