Stiri de ultima ora

Sindicatele au luat foc: 70.000 de salariați au primit o lovitură cruntă în Parlament!

Sindicatele au luat foc: 70.000 de salariați au primit o lovitură cruntă în Parlament!
Actualitate
Plenul Camerei Deputaților a adoptat vineri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care modifică Legea Salarizării astfel încât . Sindicaliștii acuză că legea face mai mult rău decât bine pentru că toarnă gaz pe foc în cazul angajaților care nu primesc bani în plus la salariu.

Sunt 70 000 de mii de salariați din sistemul de sănătate care sunt discriminați și lăsați de izbeliște prin această lege, arată un comunicat al Confederației Sindicale Meridian. Sindicaliștii mai acuză că nu au fost consultați cu privire la această lege.

Continuarea acestei abordări exagerat elitiste în stabilirea salarizării în spitale, fără a se ține cont de faptul că actul medical în serviciul pacienților, nu poate fi realizat fără munca de echipă a personalului medical și nemedical, nu face altceva decât să pună benzină pe foc, crescând astfel și mai mult frustrarea celor 24 000 de salariați TESA și a celor 46 000 de salariați – personal auxiliar-sanitar.

Chiar dacă cei 70 000 de salariați nu sunt întodeauna la fel de vizibil în presă ca doctorii și asistentele medicale, aceasta nu justifică lipsa de respect pentru restul echipei, care “din umbra”, asigură funcționarea sistemului sanitar național.

Propunerile și declarațiile recente ale președintelui Klaus Johannis, cât și ale prim-ministrului Ludovic Orban, prin care se prezenta intenția de a se acorda un bonus lunar de 500 de euro pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19, demonstrează încă odată dacă mai era nevoie, faptul că la nivelul autorităților de stat relevante nu se înțelege modul în care se asigură funcționarea sistemului de sănătate din România.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus