Stiri de ultima ora

Șeful secției speciale explică cum a ajuns Frans Timmermans să aibă dosar în România

Șeful secției speciale explică cum a ajuns Frans Timmermans să aibă dosar în România
Actualitate
Procurorul-șef al Secției de anchetă a magistraților, Gheorghe Stan, a declarat, joi seară, referitor la dosarul care-i vizează pe prim-vicepreşedintele Comisiei Frans Timmermans şi comisarul european Vera Jourova, că sesizarea îndeplinea toate condițiile și trebuia înregistrată.

"Privitor la plângerea împotriva unor oficiali europeni, menționăm că întrucât aceasta îndeplinea toate condițiile de formă prevăzute de către Codul de Procedură Penală, trebuia să fie înregistrată și concretizată într-un dosar penal și numai în urma unor verificări se va putea pronunța o soluție în respectiva cauză. Neînregistrarea unor seziări care atrag competența Secției ar constitui o abatere disciplinară și a normelor procesuale penale", a declarat Gheorghe Stan.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, referitor la această cauză, că autorităţile române nu au jurisdicţie asupra acestor chestiuni.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus