Stiri de ultima ora

Şeful diplomaţiei americane, mesaj dur pentru Rusia. Replica Kremlinului

Şeful diplomaţiei americane, mesaj dur pentru Rusia. Replica Kremlinului
Actualitate
Secretarul de stat american Mike Pompeo i-a spus marţi omologului său rus, Serghei Lavrov, că Washingtonul nu va tolera niciun fel de ingerinţă rusească în alegerile prezidenţiale din SUA în 2020, relatează Reuters şi AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă comune, după discuţiile purtate marţi cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov în staţiunea Soci - de pe coasta rusească a Mării Negre - Pompeo a spus că a dat de înţeles clar Rusiei că nu poate repeta o ingerinţă electorală în SUA de felul celei din alegerile prezidenţiale din 2016, de care Washingtonul acuză Moscova. Mike Pompeo a somat Rusia să demonstreze că ingerinţele în alegeri de care o acuză Washingtonul "aparţin trecutului", omologul său rus respingând din nou orice interferenţă, conform AFP. Dacă Rusia se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020, "aceasta ar agrava şi mai mult relaţia noastră", a avertizat Pompeo, cerând Rusiei să "demonstreze că acest tip de activităţi aparţin trecutului".

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a calificat marţi drept "pură ficţiune" acuzaţiile de complicitate între Donald Trump şi Rusia în cursul campaniei electorale din 2016, exprimându-şi speranţa că publicarea raportului procurorului special Robert Mueller va contribui la reluarea dialogului între cele două ţări.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus