Stiri de ultima ora

Seful Antenelor spune ca nu este vinovat, DNA sustine premeditarea

Seful Antenelor spune ca nu este vinovat, DNA sustine premeditarea
Actualitate
Procurorul anticoruptie a aratat joi, la Tribunalul Bucuresti, ca probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea si perseverenta infractionala a acestuia in legatura cu santajul facut asupra lui Ioan Bendei si ca directorul Antena TV Group s-a folosit de cunostintele si functia sa.

Pe de alta parte, directorul Antenelor a sustinut ca este nevinovat si a explicat faptul ca nu are nicio legatura cu Intact Publishing. "Acea firma detine Jurnalul National. Eu sunt director la Antena Group. Nu exista niciun schimb de informatii intre Antena Group si Intact Publishing", a declarat seful Antenelor.

In plus, Sorin Alexandrescu le-a mai spus judecatorilor ca a luat cunostinta de adresa trimisa de Jurnalul catre RCS /RDS abia pe 26 aprilie, cand s-a intalnit cu Ioan Bendei.

Intrebat de judecator cum isi explica faptul ca vorbea pe interceptari despre trimiterea unei adrese inainte de data de 26 aprilie, Sorin Alexandrescu a afirmat ca discutia era in legatura cu un alt document.

Acesta a explicat apoi ca s-a intalnit cu Ioan Bendei, reprezentantul RCS/RDS, din dorinta de a afla daca contractul dintre compania de cablu si firma lui Dumitru Dragomir , Bodu SRL, chiar exista.

Pe de alta parte, avocatul Gheorghita Mateut a declarat, atunci cand judecatorii s-au retras pentru deliberare, ca Alexandrescu a admis, partial, "tentativa de santaj", care nu este insa pedepsita.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie ( DNA ) prezent la judecarea recursului fata de arestarea preventiva a lui Alexandrescu a aratat, in sala de judecata, ca probele din dosarul de santaj al directorului general Antena Group dovedesc acuzatiile ce i se aduc acestuia.

Astfel, procurorul a enumerat plangerea penala facuta de Ioan Bendei care se leaga cu interceptarile facute in acest caz, dar si cu declaratiile unor martori intre care si seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir.

Zi decisiva pentru seful Antenelor: Va iesi de dupa gratii?

Reprezentantul DNA a mai aratat ca Sorin Alexandrescu a avut "o conduita sistematica in cadrul savarsirii infractiunii, dupa ce a intreprins sapte intalniri cu denuntatorul sau, la care l-a santajat". Procurorul a precizat ca este vorba despre intalnirile avute cu administratorul RCS&RDS in 16, 19, 22, 26 aprilie si 14, 16 si 21 mai, la care Alexandrescu a pus sistematic problema semnarii unui contract.

Procuror: S-a folosit de pozitia sa

Tot el a aratat ca Alexandrescu "a urmarit cresterea graduala a tensiunii victimei sale, aspect din care rezulta premeditarea si perseverenta infractionala de care acesta a dat dovada".

In plus, a aratat procurorul, directorul general Antena TV Group "s-a folosit de pozitia sa si de experienta profesionala".

Magistratul DNA a mai aratat ca directorul avea oricand posibilitatea sa difuzeze pe post, printr-un material de presa, documentul in legatura cu care si-a santajat victima sau sa faca o sesizare la organele abilitate, daca intr-adevar simtea ca detine o proba incriminatoare ce viza infractiunea de luare sau dare mita.

"De ce nu a dat imediat pe post sau de ce nu a sesizat DNA daca suspecta ca acel contract reprezinta o forma de dare sau luare mita? A profitat de avantajele functiei si a incercat valorificarea informatiei primite pentru infrangerea vointei victimei", a aratat procurorul DNA.

Anchetatorul a mai aratat ca initiativa infractionala a apartinut integral lui Alexandrescu, acest aspect fiind dovedit si de caracterul conspirativ cu care a procedat in savarsirea faptei.

In final, procurorul a cerut respingerea recursului lui Alexandrescu si mentinerea acestuia in arest timp de 29 de zile.

Apararea lui Alexandrescu a aratat ca probele nu dovedesc o infractiune de santaj, ca subiectul acestei infractiuni in acest caz nu este clientul sau, iar in acest context a cerut eliberarea sa.

Tribunalul Bucuresti judeca joi recursul directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, la arestarea preventiva decisa luni de Judecatoria Sectorului 1.

Alexandrescu a fost ridicat de DNA joi dimineata din fata casei, fiind invinuit de santaj.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva acestuia, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus