Stiri de ultima ora

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în PERICOL: Suspiciuni de sabotaj în Guvern (surse)

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în PERICOL: Suspiciuni de sabotaj în Guvern (surse)
Actualitate
Existenţa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ar putea fi pusă în pericol chiar de persoane din interiorul Guvernului Dăncilă. Înfiinţarea SIIJ face obiectul unor sesizări la Curtea de Justiţie a UE, iar Guvernul riscă să rateze termenul limită de depunere a observaţiilor în scris, relatează surse judiciare, pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit unor surse judiciare şi guvernamentale, factori de decizie din Guvernul Dăncilă blochează memorandumul prin care România îşi face apărarea la CJUE în cauza privind Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Deşi nu există dovezi în acest sens, există suspiciuni că blocarea s-ar face cu acordul premierului, care s-ar fi angajat în fața liderilor de la Bruxelles, după alegerile europarlamentare, că va face tot posibilul pentru a desființa SIIJ și a anula modificările la legile justiției. Termenul limită pentru depunerea observaţiilor în scris expiră în câteva zile, iar documentul este, în acest moment, blocat pe circuitul de avizare.

Modificările la legile justiţiei, inclusiv înfiinţarea SIIJ, şi eventuala obligativitate a recomandărilor MCV au ajuns subiectul proceselor la CJUE după ce mai mulţi judecători au sesizat Curtea europeană, la cererea unor asociaţii profesionale ale magistraţilor. Magistraţii activişti susţin că existenţa SIIJ le-ar încălca îndependenţa, deşi anterior înfiinţării acestei structuri exista în interiorul DNA o secţie aproape identică pentru investigarea magistraţilor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus