Stiri de ultima ora

Schimbare la vârful Inspecţiei Judiciare: Instituţia are un nou inspector-şef adjunct

Schimbare la vârful Inspecţiei Judiciare: Instituţia are un nou inspector-şef adjunct
Actualitate
Inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, a semnat luni, 11 noiembrie, ordinul de încetare a delegării, la cerere, în funcţia de inspector-şef adjunct a procurorului Sanda Mateş. Funcţia a fost preluată de procurorul Andreea Cristina Mina.

Potrivit art. 65, alin. (2) din Legea 317/2004, "Inspecţia Judiciară este condusă de un inspector-şef - judecător numit prin concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, ajutat de un inspector-şef adjunct - procuror, desemnat de inspectorul-şef".

Sanda Mateş fusese delegată în funcţia de inspector-şef adjunct după plecarea lui Gheorghe Stan în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infraţiunilor din Justiţie, în ianuarie 2019.

Procurorul Andreea Cristina Mina, noul inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare a fost prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Bucureşti, procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, şef al Direcţiei legislaţie din cadrul CSM şi şef al Direcţiei contencios din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Cetăţenie.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus