Stiri de ultima ora

Scandal la AEP. Muhuleț: Sesizare „pripită” în cazul companiei care a organizat un concurs pentru cei care merg la vot

Scandal la AEP. Muhuleț: Sesizare „pripită” în cazul companiei care a organizat un concurs pentru cei care merg la vot
Actualitate
Marian Muhuleț, vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, spune că sesizarea Parchetului în cazul la alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai. El îl contrazice astfel pe președintele instituției, Constantin Mitulețu, potrivit căruia a fost luată în calcul „suspiciunea rezonabilă cu privire la încălcarea legii penale”.

„Ca simplu cetățean și total în nume propriu aș zice că e cam pripită sesizarea asta. Nu prea se vede îndemnul la vot către un anumit actor politic sau îndemnul la reținerea de a vota un actor politic”, a scris Muhuleț pe Twitter .

Reacția sa vine după ce AEP a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu Loteria Publicitară „Mergi la vot, mergi în vacanță” organizată sub sigla Paralela 45.

Potrivit unui comunicat de presă, demersul AEP vine „ca urmare a unor sesizări scrise, inclusiv din partea presei, înaintate instituției noastre, precum și în urma verificării materialelor publicitare apărute în mediul online”.

Constantin Mitulețu, președintele AEP, a declarat pentru Digi24.ro că instituția sa a sesizat Biroul Electoral al Sectorului 5 și procurorii de la Parchetul General, „să dispună măsurile și verificările necesare”.

„Nu mă pot pronunța dacă e ilegal, se pronunță organele competente, noi decât (sic!) am constatat că în trecut a fost un astfel de îndemn cu cadouri, excursii și atunci am dat și noi mai departe”, a explicat președintele AEP. Acesta a spus că a luat în calcul „suspiciunea rezonabilă cu privire la încălcarea legii penale”.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus