Stiri de ultima ora

Scandal în PSD după remanierea a două ministere. Carmen Dan și Dăncilă se atacă reciproc

Scandal în PSD după remanierea a două ministere. Carmen Dan și Dăncilă se atacă reciproc
Actualitate
Scandal în PSD după remanierea a două ministere. Carmen Dan și Dăncilă se atacă reciproc

Social democrații vor candidat propriu la șefia țării și îl lasă în afara jocului pe colegul de alianță, Călin Popescu Tăriceanu.

Într-o ședință în care mai mult s-au certat, din cauza lipsei banilor de la bugetul de stat, liderii PSD au decis și remanierea a două ministere. De la Externe pleacă Teodor Meleșcanu, iar de la Interne este înlocuită cu scandal Carmen Dan. Discuţiile că social democraţii trebuie să aibă candidat propriu la şefia ţării nu sunt noi în interiorul PSD. Viorica Dăncilă le-a spus liderilor din ţară că, dacă vor mai întârzia momentul anunţului, s-ar putea interpreta că nu au candidat. Viorica Dăncilă: ”Acest partid are potenţial mare, e un partid organizat. Alegerile prezidenţiale dau startul localelor. Voi discuta cu Tăriceanu, înţeleg că şi el vrea să candideze."

Dăncilă vrea o discuţie cu Tăriceanu pentru a afla în ce măsură liderul ALDE este dispus să schimbe rolul. Adică să renunţe la candidatura sa pentru a susţine candidatul PSD. Greu de crezut, în condiţiile în care şeful Senatului a spus în mai multe rânduri că stă bine în sondaje şi că îşi doreşte fotoliul de la Cotroceni. De asemenea, unii lideri din PSD l-au indicat ca fiind cea mai potrivită alegere.

Paul Stănescu, președinte PSD Olt: "Soluţia unică este una singură, câştigătoare, spun eu: alianţă cele 3 partide, PSD, ALDE, PRO România. Candidatul poate să fie... sigur, care au cele mai mari şanse, Gabriela Firea de la PSD, Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE, Victor Ponta, spunând că nu candidează..." Gabriela Firea, vicepreședinte PSD: ”Nu e timp să creştem un alt coleg, cu tot respectul. Faptul că noi întârziem să anunțăm candidatul și dăm vina pe sondaje poate crea senzația că deciziile se iau în altă parte." Social democraţii îşi vor anunţa candidatul la şefia ţării într-un congres ce ar putea fi organizat la începutul lui august. Viorica Dăncilă a spus că nu va refuza să intre în cursa pentru prezidenţiale, dacă partidul îi va cere acest lucru. Liderii PSD au decis şi o remaniere a executivului. Iniţial, se vehiculau nouă portofolii, dar au fost schimbaţi doar miniştrii de la Interne şi Externe. Între premier şi Carmen Dan, relaţiile sunt de multă vreme tensionate. Într-un gest de frondă, fosta şefă de la Interne nu a așteptat să fie dată afară şi şi-a anunţat demisia.  Carmen Dan: ”Am fost oarecum interesată de motive. Înţeleg că nu sunt legate de profesionalism. A fost o discuţie despre presiunea străzii, acum un an nu a deranjat, acum deranjează." Viorica Dăncilă: ”Se vede că interesul personal pentru unii e mai important." După alegerile europarlamentare din 26 mai, chiar şeful statului a cerut demisia ministrului de Externe şi a celui de Interne, reproşându-le proasta organizare. Iată ce i-a răspuns atunci Carmen Dan. Carmen Dan: "Mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat." Situaţia s-a schimbat acum şi la Externe. În locul lui Meleșcanu, a fost propusă Ramona Mănescu, membru ALDE. Fost europarlamentar PNL, soţia fostului primar de la sectorul şase, Rareş Mănescu, a fost în relaţii bune cu Viorica Dăncilă când amândouă se aflau la Bruxelles.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus