Stiri de ultima ora

Scăderea bruscă a temperaturilor umple cabinetele medicale. Creşte numărul afecţiunilor respiratorii

Scăderea bruscă a temperaturilor umple cabinetele medicale. Creşte numărul afecţiunilor respiratorii
Actualitate
La noi, cum se răceşte vremea, cum se umplu culoarele policlinicilor şi cabinetele medicilor de copii şi adulţi cu viroze respiratorii. Peste 2.000 de olteni au fost diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii şi pneumonii, luna aceasta.

Cei mai afectaţi sunt copiii mici şi vârstnicii. Din cele 2.000 de persoane diagnosticate cu afecţiuni respiratorii şi pneumonii, câteva sute au făcut complicaţii şi au avut nevoie de internare. Pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor, medicii recomandă vaccinul-antigripal şi evitarea aglomeraţiilor, a transmis pentru Telejurnal Adriana Marcu de la TVR Craiova.

Scăderea temperaturilor cu peste 15 grade Celsius într-o singură zi a afectat sănătatea multor români şi a aglomerat cabinetele medicale.

Numărul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii creşte de la o zi la alta. Copiii ajung frecvent la medic, în această perioadă, cu febră mare.

La capitolul sfaturi, medicii recomandă: Să evite aglomeraţiile, să se spele pe mâni şi să se vaccineze antigripal, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a cerut de la minister peste 100.000 doze de vaccin anti-gripal.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus