Stiri de ultima ora

Şapte cazuri de boala Lyme, provocată de muşcătura de căpuşe, confirmate în judeţele Olt şi Sibiu

Şapte cazuri de boala Lyme, provocată de muşcătura de căpuşe, confirmate în judeţele Olt şi Sibiu
Actualitate
Şapte cazuri de boala Lyme, provocată de muşcătura căpuşelor, au fost confirmate în judeţele Olt şi Sibiu. Medicii atrag atenţia că schimbările climatice şi vegetaţia favorizează îmbolnăvirile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şapte cazuri de boala Lyme, confirmate în judeţele Olt şi Sibiu

Potrivit datelor remise de Direcţia de Sănătate Publică Olt, în primul semestru al anului 2017, în judeţ, s-au înregistrat trei cazuri de boala Lyme, confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti.

Totodată, reprezentanţii DSP Sibiu arată că în judeţ sunt confirmate patru cazuri de boală Lyme, dintre care două cauzate de înţepături de căpuşe de anul acesta, iar două sunt din 2016, dar confirmate în 2017.

La cele 6 spitale din judeţul Sibiu au ajuns, în ultimele trei luni, peste 500 de persoane care au spus că au fost înţepate de căpuşe.

Boala Lyme sau Borrelioza este o boală infecţioasă produsă prin înţepătura de căpuşe având că agent etiologic o spirochetă.

„Borrelioza poate fi diagnosticată numai prin probe de laborator, dar nu mai devreme de 21 zile de la debutul înţepăturii de căpuşe. Creşterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpuşe este favorizată de schimbările climatice (fluctuaţii de temperatura, precipitaţii abundente ) şi vegetaţie”, se arată într-un comunicat remis corespondentului MEDIAFAX de reprezentanţii DSP Olt.

În cadrul măsurilor de protecţie personală împotriva infestării cu căpuşe specialiştii DSP recomandăm populaţiei protecţia individuală în cazul deplasării în zone de risc Oamenii trebuie să poarte haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete de culoare deschisă şi textura deasă. De asemenea, în contact cu vegetaţia nu trebuie purtaţi pantofi cu orificii sau decupaje.

Medicii recomandă ca orice persoană care a constatat că a fost înţepată de căpuşe să se prezinte la medic, pentru ca aceasta să fie extrasă corect, dar şi pentru a primi indicaţii pentru observarea unei eventuale apariţii a unor simptome de boală.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus