Stiri de ultima ora

S-a schimbat garda la Serviciul de Informații Externe: CSAT a numit conducerea operativă a Serviciului

S-a schimbat garda la Serviciul de Informații Externe: CSAT a numit conducerea operativă a Serviciului
Actualitate
Consiliul Suprem de Apărare al Țării i-a numit, pe 25 mai, pe șefii operativi ai Serviciului de Informații Externe. În funcția de prim adjunct al directorului SIE a fost numit general-locotenent Eugen Mihail Nedelcu, iar în funcția de adjunct general de brigadă Ioan-Octavian Brița.

”General-locotenent EUGEN-MIHAIL NEDELCU

General-locotenent Eugen-Mihail NEDELCU, 53 ani, este prim adjunct al directorului SIE, șef al Directoratului de Informații, Operațiuni și Analize Strategice, numit în funcție prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 49 din 25.06.2019.

A obținut licența la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în specializarea Drept și a absolvit cursuri postuniversitare în cadrul Universității București – Facultatea de jurnalism și științele comunicării și în cadrul Universității Naționale de Apărare – Colegiul Național de Apărare.

Încadrat în Serviciul de Informații Externe din anul 1994, a desfășurat și coordonat activități operative pe linie de intelligence, antiterorism, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și protecție internă, contribuind activ la dezvoltarea parteneriatelor strategice și consolidarea profilului Serviciului în Comunitatea informativă euroatlantică.

A executat misiuni în străinătate - temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat următoarele funcții manageriale în domeniul operativ: șef birou, locțiitor șef direcție și șef direcție generală.

Pentru rezultatele obținute, a fost recompensat cu înaintări în grad - înainte de termen și în mod excepțional, și decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor și Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemne pentru militari.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus