Stiri de ultima ora

S-a dat alerta! O furtună neobişnuită, pe cale să lovească Europa. Medicane este asemănătoare uraganelor

S-a dat alerta! O furtună neobişnuită, pe cale să lovească Europa.  Medicane  este asemănătoare uraganelor
Actualitate
O furtună puternică și neobişnuită este pe cale să lovească estul Mării Mediterane în acest sfârşit de săptămână, furtuna hibridă, denumită "Medicane", are caracteristici similare cu uraganele și taifunele, informează CNN, conform Mediafax.

Potrivit unui studiu publicat în 2011, doar aproximativ două astfel de fenomene apar pe an. Aceste furtuni puternice au loc de obicei în lunile septembrie și octombrie, când temperaturile la suprafața apei din Marea Mediterană sunt încă destul de calde, deși pot apărea în orice moment al anului.

Furtuna a provocat inundații în Tunisia și Libia în ultimele zile, înainte de a se deplasa spre nord de Marea Mediterană spre Europa.

De-a lungul mării, furtuna poate avea trăsături asemănătoare furtunilor tropicale, asociate în mod obișnuit cu uraganele, cum ar fi vânturile puternice și chiar un ochi în centrul său.

Se așteaptă ca aceasta să se deplaseze încet spre insula Creta și în sudul Greciei, înainte de a creşte viteza și de a ajunge duminică în vestul Turciei.

Mai multe zone din Grecia și Turcia vor fi lovite de ploi abundente și de vânturi puternice.

În insula Creta și în alte insule din sudul Greciei, ar putea cădea ploi de 4-6 cm, ceea ce ar putea duce la inundații. Orașe precum Izmir dn Turcia și Kalamata din Grecia, s-ar putea înregistra între 2 și 3 centimetri de precipitaţii.

Din fericire, furtuna va fi probabil absorbit de curenţii de aer și nu va ajunge în sud-estul Europei, ceea ce va limita cantitatea de inundații.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus