Stiri de ultima ora

S-a anunțat mutarea pe care o face Viorica Dăncilă, după șahul dat de Klaus Iohannis: Va veni cu o formulă de Guvern în Parlament

S-a anunțat mutarea pe care o face Viorica Dăncilă, după șahul dat de Klaus Iohannis:  Va veni cu o formulă de Guvern în Parlament
Actualitate
Florin Iordache , vicepreşedinte PSD, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că PSD va lua o decizie la sfârşitul acestei săptămâni, când este programată o şedinţă a Comitetului Executiv la mare, dar a spus că probabil premierul Viorica Dăncilă va veni cu o formulă de guvern în Parlament şi că aceasta rămâne în cursa prezidenţială, chiar dacă Executivul pică.

Iordache a spus că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu nominalizarea Danei Gârbovan este „o bătaie de joc la adresa justiţiei”, pentru că Gârbovan este preşedinta unei asociaţii a magistraţilor.

„Când premierul Dăncilă a venit cu un magistrat să gestioneze justiţia, ce vreţi dovadă mai mare de nepolitizare?”, a adăugat Iordache.

El a spus că, în actuala situaţie politică, PSD va lua o decizie la sfârşitul acestei săptămâni, în Comitetul Executiv, care se va reuni pe litoral.

Florin Iordache a precizat însă că urmează ca premierul să vină în Parlament cu o formulă de guvern şi există două posibilităţi: „să fie adoptată şi atunci toată critica lui Klaus Iohannis pică şi va fi o bilă albă foarte mare pentru Viorica Dăncilă, fie acest guvern să nu întrunească 233 de voturi şi atunci acest guvern să pice”.

Iordache a susţinut că şi în cazul în care guvernul va cădea Viorica Dăncilă va rămâne în cursa prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu voa gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele. Klaus Iohannis a cerut Guvernului să declanşeze procedura de reconfirmare în Parlament şi a făcut apel la toate partidele de opoziţie să aibă o poziţie rezonabilă.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus