Stiri de ultima ora

S-a activat ”Furia Roșie”!

S-a activat ”Furia Roșie”!
Actualitate
Așa după cum dezvăluiam la sfârșitul lunii iulie, Viorica Dăncilă a decis să se ”întoarcă la origini”, cu tot cu partidul a cărui președinție a obținut-o, cel puțin în ceea ce privește revenirea la vechile campanii electorale de altădată. Adică tocmai cele care i–au adus PSD-ului atâtea importante victorii în alegerile trecute. Iar după ce de la Palatul Victoria s-a dat ”verde” pentru adoptarea unei linii dure și a unei campanii făcute la pas prin teritoriu, ”rețeta succesului” inventată de reactivatul Octav Cozmâncă pe timpuri , iată că lucrurile s-au pus deja în mișcare. Mai mult chiar, după cum anunțam încă din 29 iulie, ”veterani” ca Șerban Mihăilescu și alți foști grei ai partidului  au primit misiunea de a reactiva bazinul electoral tradițional al PSD-ului, fără ca aceștia să aibă însă vreo funcție oficială la Guvern.

Iar în ultima lună de zile nu doar Șerban Mihăilescu a fost reactivat, dar și  Miron Mitrea și alți foști lideri pesediști, aceștia având încă o influență crescută în teritoriu, în ciuda faptului că pe vremea lui Victor Ponta sau Liviu Dragnea fuseseră dați deja la ”coșul de gunoi” al partidului. Iată însă că au fost recuperați fie și neoficial, primind însărcinarea de a lua ”administrația locală” de piept și a revigora cu orice preț altădată atât de temutul aparat de propagandă pesedist. Pentru că teama cea mare a strategilor care luptă din umbră pentru ca Viorica Dăncilă să ajungă barem în turul al doilea al prezidențialelor – ceea ce, la cum a lăsat Liviu Dragnea partidul ar reprezenta cu adevărat o mare performanță- rămâne ”pasivitatea” primarilor PSD. Pentru că dacă primarii PSD și ceilalți aleși locali nu vor trage cu dinții la prezidențiale, așa ca pe timpuri, atunci toate eforturile de la Centru vor fi nule. În același timp însă, ce-i adevărat, primarii au nevoie de un imbold pentru a-și sufleca mânecile și a se pune din nou pe treabă. Pentru că, după cât timp i-au ținut foștii  lideri ai partidului ”în ceața” coabitării, acum pur și simplu aceștia vor ”sânge pe pereți”! Iar Viorica Dăncilă li-l va și da!

Strict din punct de vedere al agresivității pe care o va dovedi în campania electorală, desigur. Pentru că dacă în ultimele luni și-a făcut un drum până la pozițiile de președinte al PSD-ului, premier și candidat la președinția României strict ca un om al compromisului și ca o ”bună gospodină” care ”duce” multe în spate, Dăncilă va juca de acum înainte totul pe cartea atacului. Iar ”ținta în mișcare” va fi chiar șeful statului, cel căruia i se va cere pur și simplu să ”pregătească elicopterul” pentru a pleca la Sibiu! Mai mult decât atât, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Viorica Dăncilă nu doar că nu va mai evita ”contactele” verbale cu șeful statului, dar chiar le va provoca. Iar operațiunea de activare a ”Furiei Roșii” a fost deja declanșată odată cu stabilirea turului de forță diplomatic din Statele Unite ale Americii. Programul oficial al vizitei la Washington, prezentat în exclusivitate de ”Național” și care se va confirma pe deplin doar peste câteva zile  fiind special pus în același timp cu deplasarea lui Iohannis la New York. Iar acesta din urmă va avea mari surprize atât cu privire la primirea de care se va bucura premierul României- mai ales de colegii de masă ai premierului la gala anuală oferită de Marele Rabin al SUA- cât mai ales la poziția ofensivă pe care o va adopta Dăncilă. Cea care, în timp ce Iohannis va recita din nou un scurt monolog cu sala goală la ONU, va semna memorandumul de cooperare nucleară cu SUA și se va întâlni cu vicepreședintele american,  cu secretarul Apărării de la Casa Albă și cu secretarul general adjunct al ONU.

”Focul la ei”!

Practic, începând chiar din data de 22 septembrie, atunci când Viorica Dăncilă se va deplasa la bordul unei curse de linie în America, spre deosebire de șeful statului, aceasta va fi singura strategie de campanie a premieului, vorba regretatului Florin Halagian… ”Focul la ei”, la Klaus Iohannis și la ”oamenii președintelui”, adică exact ceea ce nu au îndrăznit să facă ultimii doi lideri ai Partidului Social Democrat, Victor Ponta și Liviu Dragnea. De altfel, tocmai faptul că Dragnea cel care ”executa sumar” orice abatere de la propria-I ”ideologie” de partid a dus în schimb o păguboasă politică de autovictimizare personală, mulțumindu-se doar să pozeze în ”martirul” politicii românești. Fără a-i administra însă nicio ”rangă în dinți” șefului statului, ceea ce a și dus de altfel la ”catastrofa” de la alegerile europarlamentare. Iar acum, după ce Ponta a dezertat de la Palatul Victoria, deși avea o majoritate parlamentară în spate iar Dragnea ”s-a lăsat legat”, cu toate că și el avea la dipsoziție o guvernare stabilă i-a sictirit atât de mult pe ”primarii PSD”, încât mulți din aceștia dădeau deja a lehamite din mână. Convinși că niciun lider al partidului nu îi va mai chema ”la luptă” împotriva lui Iohannis.

Dar iată că minunea se va petrece  totuși  și asta mult mai curând decât se așteaptă unii. Mai ales că Viorica Dăncilă nici nu mai are mult timp pentru a -și arăta noua față de ”președinte jucător”.

Să mai ”înghită” și ”neamțul”…

Viorica Dăncilă a ”înghițit” multe în ultima vreme, atât de la proprii colegi de la vârful partidului în frunte cu fostul ”el lider maximo”, cât și de la ”gașca prezidențială”, nu de puține ori depășindu-se până și nivelul abject al ”glumelor de autobază” și trecându-se la mojicii misogine care nu au ce căuta în politica românească. Dar iată că ”a dus”, abilitate rar întâlnită în politica românească, mai ales după ”decăderea” lui Traian Băsescu. Iar acum s-a luat decizia că a venit vremea să mai ”înghită” și alții, cu tot cu ”neamț”…

Pentru că noua strategie pe care o va adopta premierul va fi să nu mai permită niciun afront personal, din partea nimănui. Și să contraatace surprinzător, de altfel momentul schimbării de macaz a atitudinii fiind ”calculate” cu mare chibzuință, pentru a se ”doza” cât mai bine efortul unei asemenea poziționări de forță. Pentru că dacă Viorica Dăncilă începea mai devreme să-și arate ”colții”, atunci este greu de crezut că ar fi putut duce ritmul până la jumătatea lui noiembrie. Iar dacă ”sărea la beregata” lui Iohannis și a ”guvernului meu” prea târziu, atunci nu ar mai fi avut răgazul necesar să-și descarce toată ”muniția”.

Fără explicații!

Iar prima schimbare care se va vedea la premier va fi faptul că acesta nu va mai da nicio explicație. Considerându-se că PSD-ul tocmai de aceea a ajuns unde a ajuns, pentru că a pierdut timpul cu justificări și explicații la atacurile gen ”ciuma roșie”. Numai că liderii pesediști au mușcat momela ”dezinformării” profesioniste a serviciilor ”până la cârlig”, intrând astfel într-o spirală a dezvinovățirii… până ce au pierdut alegerile. Iată însă că tocmai ce a fost declanșat planul de activare a ”Furiei Roșii” și singurul cuvânt de ordine al campaniei Vioricăi Dăncilă va fi atacul la Klaus Iohannis. Rămânând doar de văzut dacă ”nucleul dur” pesedist va fi trezit din amorțeală la timp pentru a se mobilize din nou la vot…
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus