Stiri de ultima ora

Rusia își bagă din nou coada în Ucraina: Rusul Vladimir Paşkov, desemnat premier al Republicii separatiste Doneţk

Rusia își bagă din nou coada în Ucraina: Rusul Vladimir Paşkov, desemnat premier al Republicii separatiste Doneţk
Actualitate
Rusia nu participă sub nicio formă în acest conflict (din estul Ucrainei - n. r.). Nu este o titulatură oficială a unui funcţionar , a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că decizia lui Paşkov de a accepta respectiva sarcină este doar o decizie a unei persoane fizice , aşadar nu există nicio contradicţie .

Vladimir Paşkov, care l-a înlocuit pe Aleksandr Anancenko, a fost anterior viceguvernator al regiunii ruse Irkuţk şi viceprimar al oraşului Braţk din aceeaşi regiune. El a mai lucrat şi pentru compania rusă Vneştorgservice, care în 2017 a preluat controlul asupra mai multor fabrici de pe teritoriul provinciilor ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, Rusia îi finanţează pe separatiştii din aceste provincii prin intermediul companiilor create de Paşkov, pentru a eluda sancţiunile economice. Acelaşi serviciu susţine că liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk sunt numiţi de Vladislav Surkov, consilier pentru Ucraina al preşedintelui rus Vladimir Putin.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus