Stiri de ultima ora

România așteaptă un milion de teste rapide, informează șeful UNIFARM: Ne vor ajunge cel puțin două luni

România așteaptă un milion de teste rapide, informează șeful UNIFARM:  Ne vor ajunge cel puțin două luni
Actualitate
200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide vor ajunge curând la UNIFARM din Coreea de Sud, a declarat Adrian Ionel, șeful UNIFARM, care spune că testele vor ajunge pentru cel puţin două luni.

Directorul UNIFARM spune că deja alte transporturi cu mănuşi sterile, măşti, bonete, alcool sanitar, combinezoane şi dezinfectante au plecat spre mai multe unităţi sanitare din ţară. "Încă două maşini au plecat în zone limitrofe Bucureştiului, în judeţe adiacente Bucureştiului, iar alte 3 maşini au plecat către Arad, Cluj, Timişoara, iar în cursul nopţii trecute maşinile noastre au fost cu distribuţia în zona Moldovei, aceste tururi se reiau în cursul nopţii de astăzi pe mâine, şi în cursul zilei de mâine"

Primul TIR cu un milion de măşti şi 30.000 de combinezoane a ajuns în ţară pe 19 martie. Transportul a fost blocat o perioadă în vama turcă. "Ca şi cooperare interstatală stăm foarte bine în acest moment, se discută la nivel diplomatic şi se eliberează căile de acces dinspre şi spre ţara noastră ca să putem aduce în regim foarte ok, avem puse la dispoziţie şi nişte avione cu care putem să importăm marfa, TAROM-ul este alături de noi şi ne ajută foarte mult, MAPN -ul ne ajută cu toate forţele, MAI ne creează culoarele de escortare a maşinilor, culoare de viteză, e o colaborare foarte ok între toate instituţiile statului, toată lumea realizează caracterul de urgenţă al acestor lucruri", spune Adrian Ionel.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus