Stiri de ultima ora

Reacție EXPLOZIVĂ la vizita Papei - Se află în vizită în România, nu în Transilvania autonomă: Nu trebuie să acceptăm maghiarizarea acestui eveniment

Reacție EXPLOZIVĂ la vizita Papei -  Se află în vizită în România, nu în Transilvania autonomă: Nu trebuie să acceptăm maghiarizarea acestui eveniment
Actualitate
Ieșire dură din lumea politică la vizita Papei Francisc în România. Evenimentul riscă să fie excesiv politizat, avertizează liderul PRU, Bogdan Diaconu.

"PAPA FRANCISC SE AFLĂ ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN ROMÂNIA, NU ÎN TRANSILVANIA „AUTONOMĂ”! STATUL ROMÂN NU TREBUIE SĂ ACCEPTE MAGHIARIZAREA ACESTUI EVENIMENT!

Vizita Suveranului Pontif în România ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, în 2018. Dar pentru că Ungaria și comunitatea maghiară din România au sfidat Anul Centenarului și i-au cerut acestuia să nu legitimeze cea mai mare sărbătoare a românilor, Marea Unire, Papa Francisc și-a amânat vizita. Diplomația Vaticanului a ales astfel să ignore Centenarul!

Reparația ar fi vizita din aceste zile. O vizită oficială de stat dublată de una ecumenică. Astfel, Papa Francisc se va întâlni cu președintele României, cu premierul, cu Patriarhul Daniel, va vizita Cotrocenii și Catedrala Mântuirii Neamului, iar la Blaj va beatifica episcopii-martiri ai Bisericii Greco-Catolice, victime ale regimului comunist. Până aici, toate bune și frumoase.

Echilibrul acestei vizite poate fi însă răsturnat la Șumuleu-Ciuc. Loc important de pelerinaj al catolicilor din această parte a lumii. Evident, cei mai mulți catolici sunt din comunitățile maghiare din Ardeal. Lor li se alătură credincioșii catolici din Ungaria, dar și din alte comunități maghiare din regiunea transcarpatică.

Aici, la acest pelerinaj, există riscul unor grave derapaje antiromânești. Imaginați-vă o mare de catolici majoritar maghiari cântând imnul Ungariei la finalul slujbei pe care o va oficia Papa Francisc (așa cum se procedează la slujbele catolice din zonele transilvănene cu populație majoritar maghiară!). Imaginați-vă că slujba pe care papa o va ține în latină va fi tradusă pe ecrane mari doar în limba maghiară. Și mai imaginați-vă o mare de steaguri ale Ungariei și ale secuilor desfășurate la Șumuleu-Ciuc. Va fi acolo și președintele Ungariei, János Áder și soția sa, vor mai fi și alți demnitari maghiari și e posibil să își facă apariția chiar și premierul Viktor Orbán. Iar întregul eveniment va fi transmis în direct în peste 200 de țări!

Cu acest tablou în față, milioane de telespectatori din întreaga lume vor fi inundați de propaganda iredentistă maghiară. Mass-media internaționale vor consemna că Papa Francisc a vizitat Transilvania. Liderii politici ai Ungariei vor fi prezentați ca lideri politici ai Transilvaniei. O vizită-simbol al păcii și înțelegerii între oameni și comunități poate deveni un eveniment profund antiromânesc și poate fi speculată de diplomația agresivă maghiară în cele mai mici detalii. Transilvania nu este și nici nu va fi autonomă, iar România este un stat național și unitar, nu este un stat federal!

PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ CERE GUVERNULUI ȘI PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI SĂ NU PERMITĂ MAGHIARIZAREA VIZITEI PAPEI FRANCISC ÎN ROMÂNIA!

Arborarea tricolorului lângă toate celelalte steaguri și prezența oficialilor români de același rang cu cei maghiari este obligatorie! Traducerea slujbei în limba română – de asemenea! La 100 de ani de la Marea Unire, instituțiile statului sunt obligate să apere țara și Constituția! Pretențiile celor care visează „Ungaria Mare” trebuie stinse din fașă de urmașii celor care au udat cu sânge împlinirea idealului național al românilor!

Români, țara nu este nici subiect, nici obiect de negociere! Agresivitatea extremiștilor maghiari nu trebuie îngăduită, așa cum nu trebuie îngăduite celebrările naziștilor unguri, amplasarea în România a statuilor unor criminali unguri care și-au pătat mâinile cu sângele românilor, restituirea pământurilor românești către urmașii grofilor unguri care nu fac obiectul proprietăților confiscate de comuniști (pământuri cumpărate și pentru care grofii au primit bani!) sau abandonarea recuperării moștenirii lui Emanoil Gojdu!
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus