Stiri de ultima ora

Război între musulmani și creștini? Ipoteză despre exploziile din Sri Lanka: au fost un răspuns la atacurile îndreptate împotriva musulmanilor din Noua Zeelandă

Război între musulmani și creștini? Ipoteză despre exploziile din Sri Lanka: au fost un răspuns la atacurile îndreptate împotriva musulmanilor din Noua Zeelandă
Actualitate
Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării din Sri Lanka, a informat că bilanţul victimelor atacurilor de duminică a ajuns la 321 de morţi, scrie The Guardian. De asemenea el a informat că atacurile au venit ca răspuns la atentatul terorist de luna trecută de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, relatează News.ro.

Informaţiile au fost oferite de Wijewardeneîntr-o sesiune extraordinară a parlamentului, marţi după-amiaza.

Un memoriu al serviciilor secrete a circulat între unii miniştri în săptămânile dinainte de atac în care era precizat că un membru al grupării teroriste a început să posteze „conţinut extremist” pe conturile sale de pe reţelele sociale imediat după atacul unui extremist de dreapta asupra a două moschei din Noua Zeelandă, care a dus la moartea a 50 de oameni.

Experţii consideră însă că natura sofisticată a atacului şi echipamentul folosit sugerează că un astfel de atac ar fi necesitat mai multe luni de pregătire.

Unul dintre supravieţuitorii atacului de la biserica Sf. Sebastian susţine că un bărbat „foarte tânăr şi inocent” a intrat în clădire şi i-a atins bunica pe cap.

„La sfârşitul slujbei, familia mea a văzut un tânăr cum intră în biserică, cu un ghiozdan greu. În treacăt, mi-a atins bunica pe cap. Era atacatorul”, a declarat Dilip Fernando.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus