Stiri de ultima ora

Raport TERIFIANT: Peste 250 de mii de copii folosiți ca soldați în conflicte armate, abuzați sexual, kamikaze sau iscoade

Raport TERIFIANT: Peste 250 de mii de copii folosiți ca  soldați  în conflicte armate, abuzați sexual, kamikaze sau  iscoade
Actualitate
Zeci de mii de copii sunt exploataţi ca soldaţi în conflicte armate în diferite ţări, atrage atenţia luni UNICEF, în ajunul zilei internaţionale de conştientizare a acestui fenomen, transmite agenţia dpa.

Copii care trăiesc în proximitatea unor conflicte de lungă durată din Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Congo, Somalia, Siria şi Yemen au fost înregimentaţi de tabere opuse în aceste violenţe. De asemenea, băieţi şi fete de vârstă şcolară sunt folosiţi ca soldaţi sau ajutoare pentru grupări armate în Afganistan, Mali şi Myanmar.

Copiii sunt forţaţi să lupte efectiv, dar sunt folosiţi şi ca iscoade sau pentru a găti sau a strânge lemne. Unele fete sunt obligate să se căsătorească cu luptători, dar atât fete, cât şi băieţi sunt supuşi abuzurilor sexuale, afirmă UNICEF.

În cazuri extreme, copiii sunt forţaţi să acţioneze ca scuturi umane sau drept kamikaze în pieţe aglomerate.

În absenţa cifrelor exacte, UNICEF estimează că există până la 250.000 de copii-soldaţi în întreaga lume.

Articole similare :
comments powered by Disqus