Stiri de ultima ora

Raed Arafat, veste PROASTĂ pentru Jandarmerie - Ce a declarat la Parchetul General fondatorul SMURD

Raed Arafat, veste PROASTĂ pentru Jandarmerie - Ce a declarat la Parchetul General fondatorul SMURD
Actualitate
Raed Arafat a declarat, vineri, după audierea de la Parchetul General, că la ședințele la care a participat înainte de protestul din 10 august, nu se cunoștea că situația de la miting va escalada sau că va avea loc o tentativă de lovitură de stat, scrie Mediafax.

„Discuțiile au fost toate despre coordonarea activității de intervenție pentru situații de urgență. Asta a fost discuția: unde eram, cum am făcut, pregătirea - acestea au fost singurele discuții. Nu pot să spun absolut niciun reproș. Iar în calitate de martor, nu pot să dau amănuntele discuției”, a spus Raed Arafat, despre discuția cu procurorii militari de la Secția Militară a Parchetului General.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că, la ședințele la care a participat, înainte de protestul din 10 august, nu s-a pus problema unei tentative de lovitură de stat.

„Nu s-a discutat așa ceva, cel puțin atunci. Nici vorbă. Chiar nu se știa că va apărea situația care va apărea, la ședințele la care am participat. (...) Centrul de comandă este pe componente și e unul integrat, depinde de situație. Eu am fost în Minister și am fost în componenta de situație de urgență. În componentă pentru situație de urgență am fost eu, împreună cu inspectorul șef ISU și alți colegi de la DSU, care unii dintre ei acolo au locul de muncă 24/24. E un centru activ tot timpul”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai spus că, la mitingul din 10 august, au fost 34 de echipaje medicale.

„Inițial, am avut 17 echipaje, din care trei, cu medic. După ce a escaladat situația, au fost suplimentate până la 33-34 de echipaje. Inițial, am avut trei medici pe mașini, restul, personal paramedical. După completarea echipajelor, am ajuns la zece medici și restul echipaje paramedicale. (...) S-a dat propunerea de suplimentare când a crescut numărul peersoanelor care se prezentau. Propunerea mi-a dat-o inspectorul-șef al ISU București. Dar suplimentarea nu a fost deodată, ci treptat, câte trei echipaje. (...) Cel puțin la nivelul structurilor care au invervenit din partea noastră, au fost oameni expuși, pentru că au lucrat și ei în condiții fără mască de protecție. Nu am informații ca cineva să fi suferit pe o durată care să necesite îngrijiri medicale. Cel puțin nu mi s-a adus la cunoștință.”, a mai spus Raed Arafat.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus