Stiri de ultima ora

Rachete trase din Fâşia Gaza spre Tel Aviv. A fost activat scutul antirachetă ”Cupola de Fier”

Rachete trase din Fâşia Gaza spre Tel Aviv. A fost activat scutul antirachetă ”Cupola de Fier”
Actualitate
Rachete trase din Fâşia Gaza spre Tel Aviv. A fost activat scutul antirachetă ”Cupola de Fier”

Două rachete au fost trase joi din Fâşia Gaza spre regiunea Tel Aviv, a făcut cunoscut armata israeliană fără să anunţe victime sau pagube materiale, relatează AFP.

#TelAviv under fire from #Hamas rockets. This must be condemned and fought. Israelis should be able to enjoy a peaceful and quiet evening without being forced to run for their lives to bomb shelters. pic.twitter.com/6dJitWpN1n — Danny Ayalon (@DannyAyalon) March 14, 2019

Înregistrarea a mai arătat două rachete ridicându-se spre cer deasupra unor imobile cu multe etaje, cu sirenele pe fond sonor. Potrivit armatei, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Una dintre rachete "se pare că a căzut în mare şi cealaltă s-a prăbuşit undeva, dar nu la Tel Aviv", a declarat la un post public de televiziune primarul acestui oraş de la Mediterana, Ron Huldai. Zona metropolitană Tel Aviv se află la 70 km nord de Fâşia Gaza, enclavă sub controlul mişcării islamiste palestiniene Hamas. În octombrie 2018, o rachetă lansată dinspre Fâşia Gaza a căzut în mare în apropiere de Tel Aviv, iar alta a lovit Beersheba, un oraş mai apropiat de Gaza, în sudul Israelului. Ca represalii, Israelul a bombardat 20 de situri din Fâşia Gaza, omorând un palestinian, potrivit unor surse palestiniene. De asemenea, statul evreu a închis punctul de trecere cu Gaza, izolând şi mai mult această enclavă care dispune numai de o altă cale de ieşire, spre Egipt. Grupuri armate palestiniene ţintesc în general localităţi din sudul Israelului, din vecinătatea frontierei cu Fâşia Gaza.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus