Stiri de ultima ora

"Kovesi trebuie SĂ ÎȘI DEA DEMISIA". Problema majoră: CINE ÎI VA URMA?

"Kovesi trebuie SĂ ÎȘI DEA DEMISIA". Problema majoră: CINE ÎI VA URMA?
Actualitate
"Kovesi trebuie SĂ ÎȘI DEA DEMISIA". Problema majoră: CINE ÎI VA URMA?

Scandalul de la DNA Ploiești, în care Vlad Cosma a dezvăluit că procurorul Negulescu și procurorul șef de la DNA Ploiești fabricau dosare lui Ghiță, Ponta și familiei sale, dar și lupta dintre procurorul Mihaiela Iorga și Laura Codruța Kovesi s-a transformat într-un circ odios, din care nici o parte nu va ieși necompromisă.

“Prin urmare, situația arată destul de rău. Iar în acest moment, o spun cu responsabilitate, lupta anticorupție în România este compromisă pentru perioada imediat următoare”, este de părere jurnalistul Răzvan Chiruță.

Acesta afirmă că prima măsură pentru ieșirea din criză este demsia șefei DNA .

“Peste scandalul fabricării de probe nu se poate trece cu ușurință, oricât vor dori asta apostolii actualei șefe a DNA . Iar Laura Codruța Kovesi ar trebui să înțeleagă că persoana ei nu este mai importantă decât soarta instituției pe care o conduce și, in extenso, decât soarta României.

Circul și scandalurile au mers prea departe, iar procurorul șef al DNA nu poate fi scos din ecuația asta mocirloasă, pentru că nu poți să pretinzi mereu că tu, ca șef, ești curat, cât timp în mandatul tău s-a adunat o serie întreagă de  procurori– Emilian Eva, Lucian Onea, Mircea Negulescu, Mihaiela Moraru – care au probleme grave de integritate“, scrie acesta într-un

Demisia lui Kovei ar fi o soluție, dar cu două tăișuri. Marea întrebare, potrivit jurnalistului, este cine îi va succede acesteia.

“Un nou troc politic riscă să aducă în fruntea instituției o persoană servilă guvernării corupte PSD-ALDE. Iar acest lucru ar fi cel mai rău care s-ar putea întâmpla”, scrie Chiruță.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus