Stiri de ultima ora

Protestele ecologiştilor împotriva noii fabrici Tesla din Germania. Suprafaţa care ar trebui defrişată

Protestele ecologiştilor împotriva noii fabrici Tesla din Germania. Suprafaţa care ar trebui defrişată
Actualitate
Producătorul de maşini electrice Tesla a anunţat că a încheiat un acord cu autorităţile locale pentru achiziţia a 300 de hectare de teren pentru construcţia unei noi fabrici în apropiere de Berlin, în landul Brandenburg, situaţie care a declanaşt proteste din partea localnicilor.

28 afişări

Construcţia noii fabrici Tesla din Grünheide (Oder-Spree) este cu un pas mai aproape de începere, potrivit Cancelariei de Stat din Brandenburg, după ce consiliul de administraţie al companiei din California a aprobat acordul de cumpărare.

Fabrica Grünheide îşi propune să creeze 150.000 de maşini electrice Model 3 şi Y, anual, începând din vara anului 2021. Compania are în plan extinderea producţiei până la 500.000 de vehicule pe an.

Landesbetrieb Forst, agenţia forestieră publică a statului, a estimat preţul terenului împădurit de lângă Grünheide la puţin sub 41 de milioane de euro, dar un alt raport independent este încă în curs de realizare. Preţul final de achiziţie va fi ajustat pe baza celei de-a doua evaluări.

Zona este în prezent cerceetată pentru îndepărtarea rămăşiţelor de armament rămase în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit Cancelariei de Stat, există o mare probabilitate ca explozivi americani neexplodaţi, precum grenade sau bombe, să poată fi găsite acolo. Prin urmare, municipalitatea Grünheide a interzis oricui să intre pe site.

Demersul Tesla în Grünheide nu este susţinut de toţi cetăţenii. Potrivit poliţiei, aproximativ 200 de persoane din comunitate au manifestat în weekend faţă de planurile constructorului american, care ar implica defrişarea uneei suprafeţe de pădure.

Pe de lată parte, un număr mai redus de cetăţeni au demonstrat pentru susţinerea planurilor de construcţie a fabricii.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus