Stiri de ultima ora

Protest la Primaria Capitalei fata de vinieta impusa de Firea: Da oxigenului, nu jecmanirii noastre!

Protest la Primaria Capitalei fata de vinieta impusa de Firea: Da oxigenului, nu jecmanirii noastre!
Actualitate
Mai multe persoane nemultumite de Vinieta Oxigen, care a intrat in vigoare deja de la inceputul anului, dar devine obligatorie de la 1 martie, protesteaza in preajma Primariei Generale de pe Bulevardul Elisabeta. Oamenii sustin ca taxa le incalca dreptul la proprietate si nu rezolva nici problema poluarii si nici pe cea a aglomeratiei in trafic.Oamenii sustin ca nu au bani de masini noi si ca obligatia de a plati vinieta ca sa circule cu masinile lor le afecteaza vietile si dreptul la proprietate.Potrivit lui Florin Ivan, lider sindical in cadrul STB si participant la protest, in fata Primariei Generale s-au strans circa 30 de persoane, iar circa 20 de masini au dat inconjorul Pirimariei Generale, in repetate randuri.Vinieta Oxigen este o taxa pe care sunt nevoiti sa o plateasca soferii care circula prin Capitala cu masini foarte poluante. Mai exact - potrivit Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti 539/24.10.2019 - toti soferii de masini cu norme de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 si Euro 3 trebuie sa achite, incepand de la 1 ianuarie 2020, o taxa pentru a circula pe drumurile publice. Ulterior, Gabriela Firea a anuntat ca obligativitatea platii intra in vigoare de la 1 martie, pentru a da timp cetatenilor sa se obisnuiasca.

Cuantumul de plata pentru soferi, in functie de norma de poluare a masinii

In plus, cei aflati la volanul masinilor non-Euro, Euro 1 si Euro 2 n-au voie deloc sa circule, in timpul zilei, prin Centrul Capitalei, printr-un perimetru numit Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA).

In repetate randuri, consilieri generali din Opozitie au apreciat ca taxa va fi atacata in instanta de cetateni si nu va ajunge sa se aplice efectiv. Si iata ca nemultumitii n-au intarziat sa apara.Mai multi cetateni au format un grup de actiune si s-au adunat vizavi de sediul Primariei Generale de pe Bulevardul Elisabeta pentru a convinge administratia Firea sa renunte la aceasta taxa.Indiferent ce ecou va avea manifestatia lor de astazi, din informatiile Ziare.com, oamenii sunt hotarati sa lupte in instanta, in incercarea de a anula vinieta.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus