Stiri de ultima ora

Proiectul secret al nazistilor, fara aprobarea lui Hitler: Armele biologice ofensive

Proiectul secret al nazistilor, fara aprobarea lui Hitler: Armele biologice ofensive
Actualitate
Documente descoperite recent au dezvaluit faptul ca nazistii au lucrat la dezvoltarea unor arme biologice ofensive in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In ciuda faptului ca Hitler s-a opus in realizarea unor astfel de arme, inregistrari gasite in lagarul de Dachau confirma faptul ca nazistii au avut propriul program de arme biologice. Acestia planuiau sa elibereze tantari purtatori ai malariei din avion, deasupra oraselor inamice, potrivit National Geographic .

Razboiul biologic, declansarea unor boli, cu ajutorul unor organisme vii care transporta toxine, asupra inamicilor dateaza inca din antichitate .

In Al Doilea Razboi Mondial au existat programele aliatilor si japonezilor care au cercetat si produs microbi cu scopul de a fi folositi ca arme biologice.

Cercetarile recente de la lagarul de la Dachau, anuntate de catre biologul Klaus Reinhardt de la Universitatea Tubingen din Germania, arata faptul ca nazistii a avut un program de cercetare pentru dezvoltarea unor arme biologice ofensive.

Desi Hitler a emis ordine impotriva armelor biologice in timpul razboiului, expertii au dezbatut timp de decenii ipoteza ca nazistii au dezvoltat astfel de arme. Reinhardt arata ca acestia au studiat si cercetat conceperea unor arme bologice, sub acoperirea unui institut dintr-un lagar de concentrare.

Proiectul a fost condus de catre cercetatorul Eduard May, care a murit in anul 1956. "Parerea mea este ca May stia ca el facea cercetari privind armele biologice ofensive", a spus Reinhardt.

In raportul Endeavour, Reinhardt citeaza arhivele germane guvernamentale, unde se spune despre o specie de tantari purtatoare de malarie, care ar fi "cea mai buna metoda practica" pentru lansarea din avion.

"Cercetarea a evaluat amenintarea reprezentata de diferiti agenti biologici, cum ar fi studiile lui May privind malaria si tantarii purtatori, este deosebit de greu de clasificat daca a fost ofensiva sau defensiva", a spus Gregory Koblentz, de la Universitatea George Mason din Statele Unite.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus