Stiri - Editia din date de 04-01-2013

Arhiva stiri din data de:
04-01-2013 Stiri de ultima ora din

Procurorul Oana Schmidt Hăineală este noul preşedinte al CSM

Actualitate
După alegerea preşedintelui CSM urmează să fie anunţate candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte. Surse din magistratură susţin că va fi doar candidatura Alinei Ghica la funcţia de vicepreşedinte al CSM.

Anul trecut, Alina Ghica şi Oana Schmidt Hăineală şi-au depus un proiect comun, însă pe parcursul anului s-a simţit faptul că vicepreşedinta Consiliului, procuroarea Hăineală, a condus mai mult decât preşedinta Ghica.

Surse din magistratură susţineau că anul acesta cele două magistrate vor să facă rocada, astfel ca Hăineală să preia conducerea, iar Ghica să-i fie vicepreşedinte.

Faptul că un procuror îşi depune candidatura pentru preşedinţia CSM în condiţiile în care acest for are în componenţă mai mulţi judecători decât procurori a generat discuţii în sistemul judiciar. Nu există vreo interdicţie prevăzută de lege cu privire la posibilitatea unui procuror de a fi preşedinte al CSM.

Oana Andrea Schmidt Hăineală a fost, din ianuarie 2012, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar din ianuarie 2011 este membru ales în CSM, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, pentru un mandat de şase ani.

În perioada 15 iulie 2010 - 6 ianuarie 2011, Hăineală a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, cu grad de profesional de parchet de pe lângă curtea de apel, iar din februarie până în iulie 2010 a fost consilier al preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor:

Hăineală a mai ocupat şi funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul Administraţiei şi Internelor, în perioada mai 2009 - februarie 2010, şi a fost director al Direcţiei pentru Relaţia cu Ministerul Public şi de prevenire a criminalităţii şi a corupţiei din Ministerul Justiţiei.

Din august 2004 până în mai 2008, Oana Andrea Schmidt Hăineală a ocupat funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, anterior fiind procuror şef al Biroului de anchete speciale magistraţi şi poliţişti Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit CV-ului, toate calificativele profesionale primite de Hăineală au fost "foarte bine".

Oana Schmidt Hăineală a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi a urmat cursuri postuniversitare de drept penal şi criminologie la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, cursuri postuniversitare de management organizaţional la Universitatea din Bacău, cursuri de specializare pe tema "Studii privind securitatea naţională – Evaluarea informaţiilor" la Colegiul Galillee, Israel.

De asemenea, Hăineală a finalizat două masterate în "Ştiinţe militare şi informaţii", la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" şi în "Securitate şi apărare naţională" la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

Din anul 2011, Oana Schmidt Hăineală este doctorand în Ştiinţe Militare şi Informaţii la Universitatea Naţională de Apărare Carol I".Articole similare :
04
ian.
cine este oana haineala noul presedinte al consiliului superior al magistraturii
Actualitate
Procurorul Oana Hăineală a fost aleasă preşedinte al CSM pentru un mandat de un an. Alegerea Oanei Hăineală ca preşedinte CSM reprezintă o premieră deoarece Consiliul nu a mai fost...

04
ian.
alina ghica si a anuntat candidatura la functia de vicepresedinte al csm si a fost audiata
Politic
Imediat după ce Alina Ghica şi a anunţat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, judecătorul Horaţius Dumbravă s a ridicat şi a spus că părăseşte sala, pentru că este inacceptabil ca...

04
ian.
alina ghica si a anuntat candidatura la functia de vicepresedinte al csm si a fost audiata
Actualitate
Imediat după ce Alina Ghica şi a anunţat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, judecătorul Horaţius Dumbravă s a ridicat şi a spus că părăseşte sala, pentru că este inacceptabil ca...

04
ian.
procurorul oana schmidt haineala este noul presedinte al consiliului superior al magistraturii
Actualitate
Procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, vineri, noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, au anunțat membrii CSM. Schmidt Hăineală a fost aleasă cu 10 voturi, în timp ce contracandidatul ei,...

11
ian.
ponta alegerea unui procuror la sefia csm e putin ciudata danilet este pdl ist
Actualitate
Ponta Alegerea unui procuror la şefia CSM e puţin ciudată. Danileţ este PDL ist Imagine Thomas Dan/Mediafax Foto Eu sunt fost procuror şi am fost învăţat că eu sunt cel care...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte