Stiri de ultima ora

Procesul pentru Jaful secolului ia viteză la Bruxelles

Procesul pentru  Jaful secolului  ia viteză la Bruxelles
Actualitate
Marc Bertoldi, originar din Metz, considerat de justiţie un mare infractor, neagă că ar fi participat la lovitura supranumită "jaful secolului" de media belgiene.

Miercuri, în faţa tribunalului corecţional din Bruxelles, Marc Bertoldi a recunoscut că a primit diamante sustrase în acest jaf armat în valoarea de 7 milioane de euro, respectiv aproximativ o cincime din pradă.

Însă fostul condamnat cu un cazier bogat, printre altele pentru furturi şi sechestrare, a dat asigurări că nu-i cunoaşte pe autorii jafului.

"Nu am nicio idee", "nu ştiu", "nu îmi mai amintesc", au fost răspunsurile pe care le-a dat cel mai des atunci când a fost întrebat despre numeroasele contacte telefonice pe care le-a avut cu puţin înainte de comiterea faptelor cu unul dintre presupusele "creiere" ale jafului, Houssein Bajjadi din Bruxelles.

Acesta nu a fost judecat miercuri. Bajjadi se numără printre cei circa 20 de acuzaţi care urmează să compară în apel, în decembrie potrivit unui avocat, după un prim proces care s-a soldat cu o achitare generală, din lipsă de probe, în 2018.

Cazul lui Marc Bertoldi a fost disjuns la cererea avocatului său, întrucât el era încarcerat în Franţa într-un alt dosar şi nu a putut fi transferat.

"Nu cred în versiunea sa conform căreia el a venit numai pentru tăinuirea diamantelor", a afirmat miercuri reprezentanta parchetului pentru a justifica sentinţa cerută.

Acuzatul a fost arestat în mai 2013 în Franţa. Ancheta care a durat doi ani a avut ramificaţii în Elveţia şi Maroc, unde francezul era stabilit la momentul respectiv.

Procesul urmează să continue pe 7 iunie cu pledoaria apărării, înainte ca completul de judecători să delibereze.

Dintre părţile civile, societatea Brink s şi-a estimat prejudiciul la circa 30 de milioane de dolari (26,8 milioane de euro).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus