Stiri de ultima ora

Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminica, in Bucuresti

Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminica, in Bucuresti
Actualitate
O procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea va avea loc, duminica, in Capitala, de la Nuntiatura Apostolica la Catedrala Sfantul Iosif, anunta Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB).

Relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, care va fi purtata intr-un relicvariu in procesiune pe strazile Capitalei, consta in cateva picaturi de sange ale suveranului pontif si a fost daruita Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti la 19 mai 2011 de catre Cardinalul Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfantului Papa.

Dupa un moment de rugaciune, intre orele 14.00 si 14.30, la monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, situat in apropierea sediului Nuntiaturii Apostolice din Bucuresti (la intersectia Bd. Schitu Magureanu cu Str. Pictor C. Stahi, in vecinatatea Parcului Cismigiu), credinciosii, calugarii si calugaritele, ministrantii si preotii vor porni spre Catedrala Sfantul Iosif purtand in procesiune icoana si relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea.

In jurul orei 15.00, la Catedrala Sfantul Iosif se va celebra liturghia in cinstea Sfantului Ioan Paul al II-lea, prezidata de Preasfintitul Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucuresti.

Monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersectia Bd. Schitu Magureanu cu str. Pictor C. Stahi la initiativa Nuntiaturii Apostolice in Romania, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, in amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a facut-o in Romania in anul 1999, prima vizita a unui suveran pontif intr-o tara majoritar ortodoxa.

Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera in bronz a sculptorului sloven de origine bosniaca Mirsad Begic.

Declarat sfant la 27 aprilie 2014 de catre Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost inscris in calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgica fiind stabilita pentru 22 octombrie.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus